Sport

Butaság-bronz a britnek

Forma–1. Az Orosz Nagydíjon nem született rekord, Bottasé a babér

Szocsi és az Orosz Nagydíj története nem tett hozzá a rekordokhoz, nem jött össze a brit Lewis Hamilton (Mercedes) 91. győzelme, s nem fogta be az örökranglistán Michael Schumachert.

Pedig az első helyről és kiválóan rajtolt. Csak hát a versenybírák két érthetetlen és szabálytalan próbarajtjáért megbüntették tíz másodperccel, s így a győzelemre esélye sem maradt. Annyival azért nem jobb 53 körön, mint az istállótársa, Valterri Bottas! A második helyről rajtoló és végül ott célba érő Max Verstappen (Red Bull) boldog lehetett, hogy megúszta a második körös balhét, sikerrel vette a pálya bal oldalán a veszélyesen kihelyezett terelő elemek közti rést, amit másodpercekkel később Carlos Sainz (McLaren) már nem. Ő és tőle függetlenül Lance Stroll (Racing Point) is összetörte a kocsiját ebben a körben.

Lényegében a harmincezer néző (idén másodszor engedtek be szurkolókat a lelátóra) ezt követően már sok érdekeset nem látott. A futam előtt az F2 versenye csak hét körig tartott, ekkor ugyanis egy látványos balesetben Luca Ghiotto és Jack Aitken ütközött, előbbi autója teljesen kiégett. A pilóták nem sérültek, a pálya védőfala azonban annyira tönkrement, hogy a királykategória rajtjáig már nem lehetett befejezni a versenyt.

Orosz Nagydíj, Szocsi: 1. Bottas, 2. Verstappen, 3. Hamilton, 4. Pérez, 5. Ricciardo, 6, Leclerc.

A vb-pontversenyek állása tíz futam után (még hét van hátra): 1. Hamilton 205 pont, 2. Bottas 161, 3. Verstappen 128.
Csapatok: 1. Mercedes 366 pont, 2. Red Bull 192, 3. McLaren 106.

Kapcsolódó írásaink