Sport

Megleckéztette a Győr a Siófokot

Kézilabda. A tartalékos Szeged háromgólos vereséget szenvedett

Visszavágott a Győr a Siófoknak a januári vereségért a női kézilabda-bajnokság rangadóján, Görbiczék 30–21-re győztek idegenben. A Szeged jól helytállt a Kielce vendégeként a férfi Bajnokok Ligájában.

A női bajnokság rangadóján a házigazda Siófok úgy kezdett (4–1), hogy megismétli januári bravúrját, amikor legyőzte a vendég Győr együttesét. Mégis a 15. percben Bent Dahl, a Siófok norvég vezetőedzője kért időt, mert Görbiczék egy 5–0-ás sorozattal átvették a vezetést. Mindkét együttes nagyon hullámzó teljesítményt nyújtott, a Siófok 10–9-re fordított, de a vendég együttes két gólos előnnyel mehetett a szünetre (11–13).

A „hullámvasút” a második félidőben is folytatódott, az ETO négy góllal elhúzott, de Tomoriék 16–17-re felzárkóztak. Az utolsó negyedórában aztán a norvég Stina Oftedal vezetésével a Győr kiütötte a Siófokot, 30–21-re nyert, s visszavágott a januári 34–29-es vereségért. Az ETO ugyan csak eggyel dobott többet, a védekezésben azonban remekelt, 13 góllal kapott kevesebbet, mint januárban. „Nem kezdtünk jól, de aztán belelendültünk. Döntő volt, hogy a védekezésünk végig erős volt. Idegesen kezdtem én is, de aztán egyre jobb megoldásokat választottam” – mondta a hat gólos Oftedal. A Siófok ezt megelőzően tavaly október 19-én veszített bajnoki mérkőzést.

A Szeged a PSG ellen elhalasztott mérkőzés után a Kielce ellen kezdett a Bajnokok Ligája csoportkörében. Nem sok eséllyel, mert hat koronavírus-fertőzött és három sérült játékosa nélkül utazott el Lengyelországba. Nem léphetett pályára Bánhidi Bence, Bodó Richárd, Dean Bombac és Borut Mackovsek sem.

A legerősebb összeállításban játszó Kielcével Miklerék negyed óráig tartották a lépést (6–5), utána a hazai csapat elhúzott, s a szünetben már öt góllal vezetett. A Szeged azonban nem adta fel, kétszer is felzárkózott, s végül három gólos vereséget szenvedett (26–23). A remekül védő Mikler Roland elmondta, hogy ebben a nehéz helyzetben társai jól helytálltak.

Kapcsolódó írásaink