Sport

Hansi Flick: Száz százalék kell a Sevilla ellen

Labdarúgás. Harmadszor lesz német–spanyol párharc az Európai Szuperkupában – Mindkét együttes másodszor nyerheti el ma este a trófeát

Ma este a Bajnokok Ligája-győztes Bayern München és az Európa-ligában nyertes Sevilla küzd az Európai Szuperkupáért, húszezer néző előtt a Puskás Arénában (21 óra, M4 Sport).

Hansi Flick: Száz százalék kell a Sevilla ellen
Kézfertőtlenítés után mehettek a terminálba a Sevilla különgéppel érkezett játékosai a Liszt Ferenc repülőtéren
Fotó: Sevillafc.es

Még soha nem rendeztek Budapesten olyan tekintélyes, nemzetközi figyelmet érdemlő labdarúgó-klubmérkőzést, mint a ma esti UEFA Szuperkupa-döntő. A koronavírus adta nekünk a vártnál korábban a finálét – az eredeti helyszín Porto lett volna, de az augusztusi BL-sorozatmeccsek után az európai szövetség a Puskás Arénát választotta –, ám egyszersmind a koronavírus veszi el tőlünk a futballünnep nyugodt élvezetét is. Mennyivel más lenne a Bayern München és a Sevilla találkozója olyan körülmények között és olyan kulisszával, mint amilyet tavaly novemberben, a stadionavatón megéltünk!

Az MLSZ teljesen világossá tette, miért nem kockázatos a rendezés: „A Bayern München–Sevilla összecsapás szabadtéren rendezett labdarúgó-mérkőzés. Mint ilyen, megrendezése nézők előtt kevésbé kockázatos, mint bármilyen zárt térben megtartott esemény. Sőt, a szigorú és alapos egészségügyi előírások eredményeként a zsúfolt utcai jelenlétnél is lényegesen nagyobb biztonságban lesznek azok, akik a Puskás Arénában tekintik meg a találkozót. A külföldről ideérkezők olyan szigorú egészségügyi szűrés után léphetnek a Puskás Arénába, hogy a velük való esetleges találkozás nem jelent további pluszkockázatot. A két csapat szurkolótáborának tagjai egyébként elkülönítve tekinthetik meg a mérkőzést, a külföldiek nem találkoznak a magyar szurkolókkal.”

Hansi Flick, a Bayern München vezetőedzője azt mondta a csúcsmérkőzésről, hogy a szurkolókat magas tempójú, jó meccsel szeretnék szórakoztatni. „Koncentrálnunk kell, 98–99 százalék nem elég egy olyan csapat ellen, mint a Sevilla, száz százalékot kell nyújtanunk. A keretből szinte mindenki egészséges, egyedül Robert Lewandowski küzd kisebb sérüléssel, ám ő is a csapattal fog edzeni, és bízom abban, hogy játszhat.” A Bayern kapusa, Manuel Neuer másodszor nyerheti meg a trófeát a Bayernnel. Neuer felidézte, ez először 2013-ban a Chelsea ellen sikerült neki, akkor tizenegyesekkel kerekedtek felül. „Két bajnok játszik egymás ellen, ezért nagyon különleges. Számos csapat szeretne cserélni velünk, vagy épp ellenünk játszani ezen a találkozón, így nagyon nagyra becsülöm ezt a trófeát” – szögezte le.

Monchi, a Sevilla sportigazgatója egyetlen mondattal jellemezte az esélyeket: „A Bayern szinte tökéletes”. Az elmúlt tíz évben hétszer a BL-győztes, háromszor az Európa-liga nyertese hódította el a trófeát. A második számú sorozat nyerteseként szuperkupagyőztes mindig spanyol csapat volt. Ám nem a legutóbbi négy Szuperkupa-döntőjét elveszítő Sevilla, hanem mindig az Atlético Madrid!

Nehéz francia vizsga előtt a Fehérvár FC az Európa-ligában

A Fehérvár FC az Európa-liga selejtező harmadik fordulójában ma 18 órától (M4 Sport) a francia Reims együttesét fogadja. Márton Gábor vezetőedző szerint a Vidi megpróbálja meglepni a francia együttest. „Nem mi vagyunk az esélyesek, de ha kihasználjuk a helyzeteket, meglepetést szerezhetünk. Szeretnénk támadni, de egyensúlyt kell találni, hogy közben hátul is stabil maradjon az együttes. Lesznek változások a máltai csapathoz képest, mert Alef nem fogható hadra, míg Pátkai kedden meglepetésszerűen a Vasashoz igazolt” – nyilatkozta Márton. A továbbjutás egy zártkapus meccsen dől el. A csapatoknak a mostanival együtt két párharcot kell nyerniük a csoportkörbe jutáshoz, a továbbjutó a belga Standard Liège vagy a szerb FK Vojvodina vendégeként harcolhatja majd ki a főtáblára kerülést. A Bajnokok Ligája selejtezőjében a Molde–Ferencváros mérkőzés lapzártánk után fejeződött be. (SM)

Kapcsolódó írásaink

Tovább a rebrovi úton

ĀLabdarúgás. A Ferencváros ma este a moldei műfüvön óriási lépést tehet a Bajnokok Ligája csoportköre felé

A pénz mindent felülír

ĀLabdarúgás. Rossz irányba halad a futball, világjelenséggé vált, hogy túl sok a légiós a klubokban