Sport

Leroy Sanéval erősödött a favorit Bayern nyáron

Labdarúgás. Müncheni nyitómeccs a német bajnokságban

Ma este az Allianz Arénában újra felhangozhat a Mia San Mia, vagy a Servus, ihr Bayern, kettő, a rajongói által nem ritkán a „Dél csillagának” aposztrofált rekorderbajnok kedvenc dalaiból.

Leroy Sanéval erősödött  a favorit Bayern nyáron
Visszatért a Bundesligába Leroy Sané
Fotó: AFP/Frank Hoermann

A szövetségi államok (nagyjából a tartományok) a hét első felében született megállapodása szerint a stadionok kapacitásának egyötödét megtölthetik a klubok szurkolókkal. Ehhez képest Münchenben a városvezetés tegnap úgy döntött, a járványesetek regionális emelkedése miatt mégse enged be egy fia nézőt se a Schalke 04 elleni idénynyitóra.

A bajorok a nyáron tripláztak, megnyerték a bajnokságot, az országos kupát és a BL-t is, mégpedig úgy, hogy február 9. óta minden egyes mérkőzésüket megnyerték. Immár 22-t.

Semmi sem utal arra, hogy az erőviszonyok megváltoztak volna a Bundesligában, következésképp Hansi Flick együttese óriási favorit az újabb, sorozatban immár a kilencedik bajnoki cím megnyerésére. Persze a Bayer Leverkusen és az RB Leipzig gyengült Kai Havertz, illetve Timo Werner távozásával.

Az átigazolási piac még nem zárult be, az eddigiek alapján a Borussia Dortmund költötte a legtöbbet, miután megvette a 17 éves angol Jude Bellinghamet (Birmingham City), Emre Cant (Juventus), Reiniert (Real Madrid) és Thomas Meunier-t (PSG). A Bayern nagy vétele a Manchester Citytől a Bundesligába visszatérő Leroy Sané, Thiago Alcantara minden bizonnyal napokon belül aláír a Liverpoolhoz, míg Coutinho, Perisic és a kevés szerephez jutó Odriozola a kölcsönszerződés lejártával távozott.

Várhatóan négy magyar válogatott szerepel majd a Bundesliga 1 2020–2021-es idényében, Gulácsi Péter és Willi Orbán az RB Leipzigben, Sallai Roland a Freiburgban és Szalai Ádám a Mainzban. Dárdai Pál mindkét fia a Herthánál kezdi az idényt, az ifjabb Pál (Palkó) 21 éves, Márton 18.

Kapcsolódó írásaink

Hol van már a tavalyi...

ĀLabdarúgás. A Ferencváros egy éve nagyon kikapott a Dinamo Zagrebtől a Bajnokok Ligája ugyanezen szakaszában, de most a Celtic kiejtése önbizalmat adhat