Sport

Lehúzta a redőnyt Corrales

Kézilabda. Kiril Lazarov szerint elveszítették a fejüket a Veszprém elleni BL-nyitómeccsen

Győzelemmel rajtolt a Veszprém: 28–24-re nyert a francia HBC Nantes otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában. A meccs hőse a kapus Rodrigo Corrales volt.

Lehúzta a redőnyt Corrales
Magasban a veszprémiek sánca, a kapuban Corrales minden idegszálával figyel
Fotó: Handballveszprem.hu

Elcsépelt, de ettől még igaz mondás, végy egy jó kapust. Ezt tette a Veszprém férfiegyüttese is, amely leigazolta a PSG-től Rodrigo Corralest. A 202 centi magas spanyol válogatott már a múlt heti SEHA-liga döntőn is bizonyította képességet, s a Nantes elleni győzelemben is döntő szerepe volt, 17 lövést védett.

Így látta ezt David Davis, a Vesz­prém vezetőedzője is: „A Nantes remek munkát végez egy kiváló vezetőedzővel. Ma Rodrigo Corrales volt a nyerőemberünk, fantasztikusan védett. Nagyon rosszul játszottunk, de ettől függetlenül örülök a pontoknak. Talán túlságosan is izgatottak voltunk az első Bajnokok Ligája-meccs előtt. Nyertünk, ez a legfontosabb, de abban biztos vagyok, hogy sokan fognak pontokat hullajtani itt Nantes-ban.”

A mérkőzés legjobbjának megválasztott Corrales szerint a győzelem kulcsa a hatékony védekezésük volt, amiből több gyors támadást vezettek: „Két egyenlő félidőt játszottunk. Intelligensek voltunk, mert nagyon magasan tartottuk a védelmi szintünket. Biztosan tudom, hogy a Nantes sok pontot tart majd otthon a szezonban.”

A Veszprém korábbi sztárjátékosa, az ötszörös magyar bajnok macedón Kiril Lazarov szerint csapata azért nem tudott nyerni, mert „Egy kicsit elveszítettük a fejünket az első félidő után, mert úgy éreztük, hogy megverhetjük a Veszprémet. Megérdemelten győztek ma. Kiváló kapusteljesítményt tudtak felmutatni. Nem vagyunk boldogok, de folytatjuk a munkát, amit elkezdtünk. Fel kell ébrednünk, nehéz meccsek jönnek a Kiel és a Barcelona ellen.

A BL A csoportjában a Szeged−Paris Saint-Germain mérkőzés elmaradt, mert a magyar együttes az öt játékosának vírusfertőzése miatt karanténba került. Egyelőre nincs döntés a pótlás időpontjáról. A franciák örülnének a vasárnapi találkozónak, de ezt a Szeged nem szeretné.Hasonló okok miatt halasztották a Veszprém Eger elleni vasárnapi bajnoki mérkőzését, a hevesi csapatot is elérte a Covid–19-vírus, a teljes kerete karanténba került.

Kapcsolódó írásaink