Sport

Milliárdos veszteséget okozott a járvány

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) szerint eddig 14 milliárd dollárjába került a klubfutballnak a koronavírus-járvány, ami a bevételük egyharmadát teszi ki.

„A labdarúgásra rendkívül nagy ütést mért a koronavírus-járvány. Rengeteg zűrzavart váltott ki különböző szinteken, és ennek következményeként néhány profi klub nagyon komoly nehézségekkel küzd. De nagyon aggódom az akadémiák és az alacsonyabb osztályú klubok miatt is” – mondta Olli Rehn, a FIFA gazdasági szakembere. A legnagyobb csapást Dél-Amerika labdarúgására mérte a világjárvány, de Afrikában és Ázsiában is rendkívül súlyos veszteségeket okozott. Utóbbi két földrészen reális veszélynek nevezte, hogy az elmúlt időszak fejlesztéseit romba dönti ez a visszaesés. A FIFA 1,5 milliárd dollárral támogatja, hogy a tagszövetségek leküzdjék a pandémia okozta nehézségeket, eddig 150 szövetség igényelt pénzt az alapból.

Kapcsolódó írásaink

Hol van már a tavalyi...

ĀLabdarúgás. A Ferencváros egy éve nagyon kikapott a Dinamo Zagrebtől a Bajnokok Ligája ugyanezen szakaszában, de most a Celtic kiejtése önbizalmat adhat