Sport

Bravúrra várnak a Honvéd szurkolói

Európa-liga. Márton Gábor is elutazhatott

A Fehérvár ma este (19 óra, M4) a Hibernians vendégeként, míg a Honvéd a Malmö ellen a Hidegkuti Stadionban (21.05, M4) akarja kiharcolni, hogy bejusson labdarúgó Európa-liga selejtezőjének harmadik fordulójába.

A Fehérvár idegenben játszik ugyan a máltai bajnoki ezüstérmes ellen, fájó lenne azonban, ha az NB I. ezüstérmes együttese nem harcolná ki a továbbjutást. Ezt segítheti, hogy Márton Gábor vezetőedző keddi koronavírustesztje egyértelműen negatív lett, így ő is elutazhatott a csapattal. A Vidi nem kezdte ugyan jó formában a bajnokságot – az El-selejtező első fordulóban csak 11-esekkel búcsúztatta az ír Bohemians együttesét –, de így is négy forduló után, két-két győzelemmel és döntetlennel veretlenül vezeti a tabellát. A sikeres kupaszereplés megerősítheti Márton Gábor pozícióját, akinek az utódja a román média szerint a Kárpátok Maradonája, az 55 éves Gheorghe Hagi lehet.

A Honvéd eddigi mérlege a svéd csapatok ellen nagyon jó ugyan – nyolc győzelem, két döntetlen, nulla vereség –, bravúrra lenne azonban szüksége ahhoz, hogy hazai pályán kiverje a Malmö együttesét. A nyáron „megerősített” kispesti csapat két vereséggel és egy győzelemmel kezdte a bajnokságot, míg svéd riválisa húsz forduló után 11 győzelemmel, 7 döntetlennel és 2 vereséggel vezeti a tabellát. A két csapatnak ez lesz az első tétmeccse, 1954-ben a Honvéd svéd túráján már megmérkőztek, akkor Puskásék 2–1-re győztek. A járvány miatt a továbbjutás egyetlen, zárt kapus mérkőzésen dől el, a párharcok nyertes csapatainak még két meccset kell nyerniük a főtáblára kerüléshez.

Kapcsolódó írásaink