Sport

Veretlenségi csúcsot javíthat a Győri Audi ETO Moszkvában

Kézilabda. A végső győzelemre is esélyes Rosztov ellen kezd az FTC a Bajnokok Ligájában

Magyar–orosz párharccal kezdő­dik ma a kézilabda női Bajnokok Ligája új szezonja: a Ferencváros Érden fogadja (18 óra, Sport1) a Rosztov-Don csapatát, a Győr pedig a CSZKA Moszkva (16 óra, Sport1) vendége lesz.

Veretlenségi csúcsot javíthat a Győri Audi ETO Moszkvában
Az FTC legjobbja az elmúlt szezonban a szurkolók szerint Klujber Katrin volt
Fotó: MH/Papajcsik Péter

Ellentmondásos, hogy míg tavasszal a koronavírus-járvány miatt félbeszakította, majd befejezettnek nyilvánította az Európai Kézilabda-­szövetség (EHF) a Bajnokok Ligája küzdelmét, addig az új szezonban egyelőre a szurkolók is bemehetnek a mérkőzésekre. A 2017-ben, 2018-ben és 2019-ben BL-győztes Győr folytathatja remek sorozatát, ebben elsősorban a Metz, a Rosztov-Don és a Valcea akadályozhatja meg. Az ETO 37 mérkőzés óta veretlen a BL-ben és ezt a csúcsot tovább javíthatja ma az újonc Moszkva ellen.

„A BL-ben ugyan újonc a CSZKA, azonban az orosz bajnokságban második csapatot nem lehet félvállról venni. Nem találkoztunk még a Moszkvával, ezért okozhatnak meglepetéseket, de felkészültünk, és nem lehet más a célunk, mint a győzelem” − nyilatkozta Danyi Gábor, a Győr vezetőedzője.

Nehéz rajt vár a Ferencvárosra is, amely Európa egyik legerősebb női csapatát a Rosztov-Dont fogadja, amelyben viszont jelentős változások történtek. A nyáron távozott Ambros Martín vezetőedző, utódja, Per Johansson viszont még nem vette át a csapatot, így a korábbi segéd­edző, a magyar Hlavaty Tamás készítette fel az együttest a BL-rajtra. A Fradi nagyon erős nyolcas csoportba került, de Elek Gábor vezetőedző kijelentette, mindenképpen szeretnének az egyenes kieséses szakaszba, a legjobb nyolc közé jutni. Ezt az optimizmust támasztja alá, hogy az EHF a 16 BL-induló közül az FTC-t az ötödik helyre rangsorolta, a Győr, a Rosztov, a Metz és a Valcea mögé.