Sport

Valóra vált Marc Hirschi álma

Kerékpár. Megőrizte a sárga trikót Primoz Roglic a Tour de France-on

Két sikertelen szökés után sem adta fel a svájci Marc Hirschi, aki nagyon taktikusan versenyzett a Tour de France országúti kerékpáros körverseny 12., leghosszabb szakaszán. A 218 kilométeres etap utolsó negyedében, a második meredek emelkedőn a 22 éve svájci bringás elhúzott riválisaitól, s jelentős előnyt szerzett.

Valóra vált Marc Hirschi álma
A háromhetes körverseny leghosszabb távján az egyik legfiatalabb bringás nyert
Fotó: AFP/Anne-Christine Poujoulat

A 42,5 kilométeres átlagsebességet kerékpározó  Hirschi a hajrát is remekül bírta, s egy-egy második és harmadik hely után nagy fölénnyel szakaszgyőztes lett. „Egy álmom vált valóra. Már annak is nagyon örültem, hogy 22 évesen indulhattam a világ leghíresebb kerékpárversenyén, a Touron. Kétszer nagyon közel voltam a győzelemhez, ezért a célba érkezésig kételkedtem, de végre sikerült. El sem tudom hinni. Ez a győzelem növeli az önbizalmamat, még bátrabban fogok versenyezni.”

Mivel a főmezőny, benne az összetett elsőségre pályázó valamennyi esélyessel, 2:33 perc hátránnyal ért célba, ezért az összetett élcsoportja nem változott, továbbra is a szlovén Primoz Roglic vezet. A címvédő kolumbiai Egan Bernal hátránya mindössze 21 másodperc, a francia Guillaume Martin 28 másodperccel lemaradva a harmadik.

Ma a Chatel-Guyon és Puy Mary Cantal közötti 191,5 kilométer megtétele vár a mezőnyre, kemény hegyi befutóval.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom