Sport

Mentálisan erősebb lett Oszaka Naomi

A járvány miatti távolmaradások, majd Novak Djokovic kizárása jelentősen megváltoztatta az esélyeket az amerikai nyílt teniszbajnokságon. Férfi egyesben például a 20. helyen kiemelt spanyol Pablo Carreno Busta a negyedik kiemelt német Alexander Zverevvel mérkőzik majd az elődöntőben.

Mentálisan erősebb lett Oszaka Naomi
Oszaka Naomi
Fotó: MH

Valószínűleg, ha nem zárják ki a szerb Novak Djokovicot a nyolcaddöntőben, Carreno Busta nem készülhetne 2017 után a második US Open-elődöntőjébe.

A spanyol teniszező viszont élt a lehetőséggel, és a negyeddöntőben ötszettes, fordulatos csatában 3:6, 7:6, 7:6, 0:6, 6:3-ra legyőzte a tizenkettedikként rangsorolt Denis Shapovalovot. Pedig a kanadai játékos nemcsak több pontot nyert (160–153), hanem több ászt (26–5) és több nyerőt (76–33) is ütött, de több rontott ütést mutatott be (77–42), és többször ment fel a hálóhoz (70–19) is.

„A negyedik játszmában megsemmisültem, de sikerült javítanom. Nagyon-nagyon boldog vagyok, hogy úja elődöntőt játszhatok"– mondta a spanyol.
A négy között az ötödik kiemelt német Alexander Zverev vár rá, aki szetthátrányból fordítva győzte le 3 óra 26 perc alatt a horvát Borna Coricot, és egymás után a második Grand Slam-versenyén került az elődöntőbe. Előzőleg Boris Becker jutott elődöntőbe németként a US Openen, még 1995-ben.

Ahhoz képest, hogy a japán Oszaka Naomi a „felvezető" New York-i tornán sérüléssel bajlódott, nagyon simán jutott az elődöntőbe a US Openen. A 2018-as bajnok 6:3, 6:4−re győzte le az amerikai Shelby Rogerst, akitől kikapott korábbi három találkozójukon. A 22 éves Oszaka a négy között a szintén amerikai Jennifer Bradyvel csap össze, aki eddig szettet sem vesztett a US Openen.

A japán teniszező viszont elmondása szerint készen áll begyűjteni a harmadik Grand Slam-trófeáját: „Miután tavaly megnyertem az Australian Opent, túl nagy volt rajtam a nyomás, és nem élveztem a játékot − nyilatkozta. Amikor idén kikaptam Melbourne-ben Coco Gaufftól, teljesen kikészültem. Így aztán a koronavírus okozta leállást arra is kihasználtam, hogy mentálisan fejlődjek. Volt pár nagyon nehéz meccsem, amelyek megerősíttek." 

Kapcsolódó írásaink

Mamik menetelése

ĀTenisz. Először jutott egy Grand Slam-torna negyeddöntőjébe három édesanya, közülük egyikük biztosan bekerül a legjobb négy közé is