Sport

Fekete szombatja volt a magyaroknak New Yorkban

Tenisz. A koronavírus-járvány miatt kizárták a Babos Tímea, Kristina Mladenovic párost,Fucsovics Márton pedig simán kikapott a US Openen

Nem sikerült az újabb bravúr Fucsovics Mártonnak, aki így is eddigi legjobb eredményét érte el a US Openen. Ugyan Babos Tímea és Kristina Mladenovic minden vírustesztje negatív lett, de a páros nem játszhatott a nyolcaddöntőben.

Fekete szombatja volt a magyaroknak New Yorkban
Fucsovics Márton nem tudta megismételni az előző meccseken mutatott formáját
Fotó: AFP/Al Bello

Az idei második Grand Slam-torna, az amerikai nyílt teniszbajnokság második hetében már nem szurkolhatunk magyar játékosnak. A bolgár Grigor Dimitrov ellen aratott hősies győzelme után Fucsovics Márton a harmadik fordulóban 6:2, 6:3, 6:2-re vereséget szenvedett a világranglista 82. helyén álló, 22 éves amerikai Frances Tiafoe-tól.

 Fucsovics nem találta meg az ellenszert a teniszező hatékony szerváira, gyors, támadó játékára. Sőt nem is Tiafoe játszott ezúttal sokkal jobban, hanem a magyar játékos maradt el a tudásától, sok könnyű labdát is elrontott. „Pedig a mérkőzés előtt úgy éreztem, hogy friss vagyok, de aztán a Tiafoe elleni mérkőzésen, az első néhány labdamenet után már éreztem, nem tudok kellően felpörögni. Jól ismerem Francest, hiszen sokat edzettem vele, s az idén már kétszer legyőztem. Ezúttal nagyon jól játszott, hiába próbálkoztam, nem találtam fogást az ellenfelemen. Most fogjuk összegezni az edzőimmel az amerikai turné történéseit, ahol idén a két New York-i tornán nyolc meccset játszottam, így nem lehetek elégedetlen.”

Csalódottan távozott viszont Babos Tímea Amerikából − ahová nem is akart elutazni −, mert Kristina Mladenoviccsal hiába jutottak be a párosok nyolccadöntőjébe, kizárták őket a Gabriela Dabrowski, Alison Riske kanadai, amerikai duó elleni mérkőzés előtt.  Ennek oka, hogy Mladenovic egyike annak a 11 játékosnak, akik kapcsolatba kerültek a koronavírussal megfertőződött francia Benoit Paire-rel. „Minden olyan személy, akiről kiderült, hogy tartósan szoros kapcsolatban áll fertőzött játékossal, karanténideje hátralévő részében szobájában karanténba kerül. Kristina Mladenovic egyike ezeknek személyeknek, és mivel a női páros verseny már zajlik, Kristina Mladenovic és Babos Tímea párosát kizárták a US Openről” – olvasható a szervezők közleményében.

Ezt a határozatot Babos Tímea igazságtalannak tartja, hiszen neki és társának is minden tesztje negatív lett. A magyar éljátékos a kizárás után elindult haza és vasárnap délután megérkezett Sopronba, ahol karantén vár rá. Jogászaival keresi majd a jogorvoslat lehetőségét.

A gyenge játékkal 6:2-re elveszített első szett után nem sokan fogadtak volna arra, hogy az amerikai Serena Williams legyőzi nála 11 évvel fiatalabb, húsz kilóval könnyebb honfitársát, Sloane Stephenst. A veterán teniszkirálynő azonban elsősorban remek, férfias szerváinak köszönhetően − 12 ászt ütött − megfordította a mérkőzést. Ellenfele a 15. helyen kiemelt görög Maria Szakari lesz a nyolcaddöntőben. w

Kapcsolódó írásaink