Sport

Szoboszlai bombagóljával győzött a magyar válogatott

Közel tíz hónap után újra tétmérkőzést játszott a magyar labdarúgó-válogatott! Marco Rossi szövetségi kapitány csapata idegenben 1-0-ra legyőzte a törököket a Nemzetek Ligája első fordulójában.

Szoboszlai bombagóljával győzött a magyar válogatott
Szoboszlai Dominik (10-esben) figyel a törökök játékosára
Fotó: AFP/Serhat Zafer

Közvetítés:

Jól kezdte a mérkőzést a magyar válogatott. A csapat többször is felért a törökök kapuja elé, Holender Filip révén a 12. percben pedig egy igen veszélyes próbálkozása is volt már a mieinknek, azonban a kapus Cakir hárítani tudott.

Újabb ígéretes lövés! A 19. percben Szoboszlai Dominik a tizenhatos vonaláról próbálkozott egy tekeréssel, de csak kapufa lett a vége.

Még egy hatalmas kapufa! A 31. percben egy szép labdaszerzést követően Szoboszlai készített le Holendernek, aki gyönyörűen tekerte el a labdát, de a kapufa itt is megmentette a törököket.

A félidőben gól nélküli döntetlenre áll a mérkőzés. Egyértelműen a mieink a veszélyesebbek, összesen kilencszer próbálkozott a magyar csapat, de a gól egyelőre hiányzik.

Komoly magyar lehetőséggel indult a második játékrész. Az 50. percben Szalai Ádám kiváló ütemben indította Sallai Rolandot, aki egyedül vezethette kapura a labdát. A török védők sajnos beérték a Freiburgban szereplő támadót, azonban egy lövésig így is eljutott, ám az szögletre pattant.

Újoncot avat Marco Rossi! Schäfer András, a szlovák élvonalban szereplő DAC 21 éves középpályása Sigér Dávid helyére állt be a 60. percben.

Elképesztő védés a török kapustól! A 65. percben egy oldalszabadrúgást követően Willi Orbán emelkedett kiváló ütemben, jó is volt a fejese, de Cakir hatalmas bravúrt mutatott be.

Nikolics Nemanja két és fél év után szerepel újra a válogatottban. A Fehérvár csatára Szalait váltotta a 71. percben.

Vezet a magyar válogatott! A 80. percben Szoboszlai Dominik bődületesen nagy gólt rúgott szabadrúgásból, jó 30 méterről. A kapusnak esélye sem volt.

Objektum doboz

Vége a mérkőzésnek, nyert a magyar nemzeti csapat!

A sorozat másodosztályának megfelelő B divízió 1. csoportjának második fordulóját vasárnap rendezik, amikor a magyarok 18 órától a szerbeket csütörtökön legyőző oroszokat fogadják a Puskás Arénában.

A mérkőzés előtt:

A meccsen a csatár Szalai Ádám mellett a védő Szalai Attila is szerepel a magyar labdarúgó-válogatott kezdőcsapatában.

A ciprusi Apollon játékosa másodszor jut szóhoz a nemzeti együttesben, ezt megelőzően a Puskás Aréna avatómeccsén, Uruguay ellen játszott tavaly novemberben.

Párja a védelem tengelyében Willi Orbán, aki sérülése óta először lép pályára kezdőként, mivel felgyógyulása után klubjában, az RB Leipzigben inkább csak csereként számítottak rá.

Az előre tolt ékként játszó Szalai Ádámot, aki a csapatkapitányi karszalagot viseli, Holender Filipnek, Szoboszlai Dominiknek és Sallai Rolandnak kell kiszolgálnia.

A kezdőcsapat:

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink