Sport

Annyit költenek, mintha nem lenne koronavírus-járvány

Röpködnek az átigazolási hírek az európai futballelitben. Bő két hét múlva már zajlik az angol, a német, a spanyol és az olasz bajnokság is – a francia már elkezdődött –, s noha az átigazolási időszak október elejéig tart, a klubok igyekeznek minél hamarabb lebonyolítani a legfontosabb manővereket. Csütörtökön Luis Suárez, Higuaín, Van de Beek és Havertz szerepelt a leggyakrabban a hírekben.

Annyit költenek, mintha nem lenne koronavírus-járvány
Suárezre nem számít a Barca, a Juventusban köthet ki az uruguayi támadó
Fotó: AFP/Giuseppe Cacace

A futballvilágot az utóbbi napokban leginkább Lionel Messi ügye tartja lázban, de a Barcelona másik sztárcsatára, Luis Suárez is távozni készül a klubtól. Ronald Koeman a tudomására hozta, hogy nem számít rá a jövőben, ezért megkezdődtek a tárgyalások a szerződés felbontásáról. A Juventus nagyon határozottan érdeklődik iránta, a La Gazzetta dello Sport azt is megírta, hogy évi bruttó 14 millió eurós fizetést ajánl az uruguayi játékosnak, akit azért nem biztos, hogy tárt karokkal fogadnak majd a Juve veteránjai, például az egyik hangadónak számító Giorgio Chiellini, akivel több afférje is támad korábban Suáreznek.

Elvitathatatlan, hogy az uruguayi nagyon gólerős, de olyan gyenge idénye, mint a 2019–2020-as öt éve nem volt, a bajnokságban szerzett gólokat tekintve.

A mostani 16-nál kevesebb góllal egy teljes bajnoki idényt legutóbb 2011–2012-ben, a Liverpool játékosaként zárt. A 34. évében jár, első számú középcsatárnak ilyen korú játékost legutóbb a Juve 1972-ben igazolt, amikor megszerezte a Napolitól 1958 brazil világbajnokát, José Altafinit.

Gonzalo Higuaín feleslegessé vált a Juvénél. Náluk is családban marad a menedzseri munka, a bátyja, Nicolas a segítője. „Egy olyan csatárról beszélünk, aki az elmúlt tíz évben 350 gólt szerzett, de hát az ilyen a futballban hamar feledésbe merül" – kesergett a testvér, aki ellenben megköszönte Andrea Pirlo őszinteségét, amivel közölte, nem számít „Pipitára" a jövőben. Gonzalo Higuaín legvalószínűbb célállomása David Beckham klubja, a Miami lehet, de érdeklődnek iránta Angliából, Spanyolországból és Kínából is.

A Manchester United leszerződtette Donny van de Beeket, az Ajaxtól. Az ára 39 millió euró volt, ő az ötödik legalább húszmillió eurós eladás a holland klub tavaly tavaszi BL-elődöntős keretéből. De Light, Zijes, De Jong, Dolberg és De Beek átengedéséért 260 millió eurót kapott az amszterdami egyesület.

Hakim Zijes a Chelsea-be ment, ahol Roman Abramovics, illetve a klubot ügyvezetőként irányító Marina Granovszkaja most semmilyen összeget sem sajnál a keret megerősítésére. Thiago Silva ingyen érkezett, de a marokkói szélső, valamint Timo Werner, Ben Chilwell nagyjából 150 millió euróba került A kiadási oldal alkalmasint napokon belül megközelítheti a 250 milliós határt, ugyanis a brit lapok szerint a klub hajlandó kifizetni a körülbelül 100 millió eurós vételárat Kai Havertzért, a Bundesliga legtehetségesebb játékosának tartott, 21 éves irányító középpályásért.  

Kapcsolódó írásaink