Sport

A hajrában kilőtt a Zsebrakéta

Kerékpár. Újra Jakub Mareczko győzött a Tour de Hongrie-n

Szoros hajrában, 198 kilométer megtétele után dőlt el az élen a sorrend Tour de France országúti kerékpáros verseny harmadik szakaszán, Nizza és Sisteron között.

A hajrában kilőtt a Zsebrakéta
Negyedik szakaszgyőzelmét ünnepelte Caleb Ewan a francia körversenyen
Fotó: AFP/Benoit Tessier

A célegyenesben Caleb Ewan először a szlovák Peter Sagant előzte meg, majd az ír Sam Bennett mögül kibújva győzött. A gyorsasága és termete miatt Zsebrakétának nevezett ausztrál bringás pályafutása negyedik szakaszgyőzelmét ünnepelte a Touron. „Csapatomnak, a Lottónak nagyon rosszul kezdődött a verseny, mert vasárnap egy bukás miatt két társunkat elveszítettük. De motiváltak maradtunk, száz százalékot nyújtottunk. A hajrára maradt erő a lábamban, így sikerült nyernem” – nyilatkozta Ewan. Összetettben a francia Julian Alaphilippe maradt az élen, előnye négy másodperc a brit Adam Yates előtt.

Vasárnapi sikere után hétfőn is az olasz Jakub Mareczko (CCC) győzött a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny harmadik, Karcag és Nyíregyháza közötti szakaszán, amelyen legjobb magyarként Karl Ádám azonos idővel, a 15. helyen ért célba. A sprintbefutóban Mareczko megelőzte az összetett élére lépő Kaden Grovest (Mitchelton-Scott) és a norvég Erlend Blikrát (Uno-X). Szatmáry András a másodikról a hatodik helyre esett vissza.

Kapcsolódó írásaink