Sport

Nem hagyja Lázár János kifosztani a szövetséget

Alapos a gyanú, hogy bűncselekmény történt, amikor az A-Z Tenisz Produkció Kft. kezdeményezésére a végrehajtók leemeltek a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) négy folyószámlájáról több mint ötszázmillió forintot.

Nem hagyja Lázár János kifosztani a szövetséget
Lázár János
Fotó: MH

A július 27-én az MTSZ új elnökének megválasztott Lázár János közleményéből kiderül, hogy a Nemzeti Adó és Vámhivatal augusztus 13-án házkutatást tartott a szövetségnél, illetve a végrehajtást kezdeményező cégnél, és az A-Z Tenisz Produkció Kft.-vel kötött szerződéseket foglalta le.

Alapos a gyanú arra, hogy a vállalkozás bűncselekményt követett el, megkérdőjelezhető a számlák tartalma, teljesítése, ár-érték aránya. Ezért a szövetség arra kéri az A-Z Tenisz Produkció Kft. ügyvezetését, tulajdonosát és a mögötte álló szereplőket, hogy a leemelt több mint ötszázmillió forintot haladéktalanul juttassák vissza.

A vállalkozás eljárása nyilvánvalóan rosszindulatú, és ellehetetleníti a szövetség napi működését, veszélybe sodorja a versenyek megrendezését, továbbá a sportolóknak és egyesületeknek juttatott támogatások kifizetését.

„Mindenki tudja ebben az országban, hogy ezért a pénzért nem dolgoztak meg. Közbeszerzés nélkül elnyertek egy megrendelést, amelyért óriási összegeket követelnek, túlszámlázva az elvégzett munkájuk ellenértékét. Egészen bizonyos, hogy ezt a folyamatban lévő nyomozás is fel fogja tárni. A kormány a magyar adófizetők pénzéből sok milliárddal támogatta az elmúlt években az országban zajló teniszéletet. Kötelességünk, hogy a ránk bízott közpénzt a jó gazda gondosságával használjuk fel, arról számot adjunk és tételesen elszámoljunk. A ténylegesen elvégzett munka valós ellenértékét minden hitelezőnek ki fogjuk fizetni, ellenben nem fogunk semmilyen nyomásnak engedni, amely a Magyar Tenisz Szövetség kifosztásának folytatására vonatkozik. Meg fogjuk védeni a magyar tenisz becsületét, és mindent meg fogunk tenni több ezer tehetséges fiatal teniszező jövőjének biztosítása érdekében” – áll Lázár János állásfoglalásában.

Kapcsolódó írásaink