Sport

Nehéz helyzetbe került a Puskás Akadémia

Labdarúgó Európa-Liga

Három magyar csapat is vizsgázik ma a labdarúgó Európa-liga selejtezőjében: a bajnoki ezüstérmes Fehérvár FC és a kupagyőztes Budapest Honvéd hazai pályán, míg a Puskás Akadémia idegenben próbálja meg kiharcolni a továbbjutást.

A Fehérvár az ír Bohemians csapatát fogadja (18.30 óra), továbbjutási eséllyel. A Honvéd, bár kiemeltként várta a sorsolást, nem kapott könnyű ellenfelet, ugyanis az Inter Turku vezeti a finn bajnokságot, a zárt kapus mérkőzés 21 órakor kezdődik a Hidegkuti Stadionban. A legnehezebb feladat előtt a Puskás Akadémia áll, amely több koronavírusos esetet miatt tartalékosan utazott el a svéd Hammarby elleni meccsre (19 óra). Nem játszhat Tóth Balázs, a német Thomas Meissner és a cseh David Vaneček sem, viszont bekerült a keretbe a román Alexandru Baluta, pedig a román sajtóhírek szerint az ő esküvőjén fertőződött meg több játékos. A főtáblára jutáshoz négy párharcot kell nyerni. A Celtic–Ferencváros Bajnokok Ligája-selejtező lapzártánk után fejeződött be.

Kapcsolódó írásaink

A Bayern Európa legjobbja

ĀLabdarúgás. Francia gólszerző, de így is a müncheniek nyertek, a párizsiak veszítetteka Bajnokok Ligája lisszaboni döntőjében – Hatodszor ünnepelhettek Thomas Müllerék