Sport

Megszakítaná a Szeged a Veszprém uralmát

Pénteken a Veszprém−Budakalász mérkőzéssel megkezdődik a férfi kézilabda bajnokság, amelynek programját azonban még befolyásolhatja a járványügyi helyzet. A csapatok azt remélik, az új szezonban hirdetnek majd bajnokot.

Megszakítaná a Szeged a Veszprém uralmát
A csapatok a bizonytalan helyzetben is bizakodnak
Fotó: Facebook

A Mit hoz a jövő, ki tudja még? régi slágert énekelhetik a bajnoki rajtra készülő csapatok, hiszen a koronavírus-járvány hazai alakulása jelentősen befolyásolhatja az NB I programját, s a szurkolók részvételét. „Nagyon kérjük, hogy aki betegnek érzi magát, lázas, influenzaszerű tüneteket produkál, esetleg ízlelését, vagy szaglását veszítette, ne jöjjön el a mérkőzésre” − olvasható a Veszprém honlapján.

A 26-szoros bajnokcsapat játékos kerete a március 13. óta tartó kényszerszünetben jelentősen átalakult: Sterbik Árpád visszavonult, a csapat kapusedzője lett, és a meghatározó emberek közül Dragan Gajić, Borut Mačkovšek, illetve Mirsad Terzić is távozott. Visszatért a balátlövő Ligetvári Patrik, és érkezett egy spanyol kapus, Rodrigo Corrales, spanyol jobbátlövő, Jorge Maqueda, az orosz jobbátlövő, Danyiil Siskarjov, valamint a dán balátlövő, Nikolaj Markussen. A David Davis vezetőedző irányította Veszprém célja, hogy megvédje 2019-ben elnyert címét, mert az ideit április 9-én, helyezések megállapítása nélkül  nyilvánította befejezettnek a szövetség. Ebben egyedül a Szeged akadályozhatja meg, amelyből távozott Jorge Maqueda és Alen Blazevic, érkezett Mačkovšek a Veszprémtől, valamint a jobbszélső Kecskés Dániel a NEKA-tól.

„Az a legfontosabb, hogy a védekezésünk stabillá váljon. Törekednünk kell arra is, hogy ne legyen labdavesztésünk, és javulnunk kell a visszarendeződésben. Fegyelmezettnek kell lennünk minden helyzetben” − fogalmazta meg elvárásait Juan Carlos Pastor, a Szeged vezetőedzője.

Hogy mennyire „vidéki” sportág a kézilabda, azt jelzi, hogy a tizennégy csapatos első osztályban az egyetlen fővárosi csapat az FTC. A lebonyolítás változatlan: az együttesek körmérkőzéses rendszerben játszanak huszonhat fordulót, majd az alapszakasz első és második helyezettje vívja a döntőt. December közepe és január vége között elméletileg szünetel a bajnokság a januári, egyiptomi világbajnokság miatt – már ha megrendezik.

Kapcsolódó írásaink