Sport

Messi nem mondott igent Koemannak

Labdarúgás. Még egy egykori világklasszissal bővült az edzői stáb, a svéd Henrik Larsson visszatért Katalóniába

Ronald Koeman még 24 órája sem volt a Barcelona vezetőedzője, amikor arra kérte Lionel Messit, szakítsa meg a szabadságát, s a Pireneusokból autózzon vissza a Barcelonába.

Messi nem mondott igent Koemannak
Lionel Messi egyelőre kivár. A kérők újabb akciót fognak indítani érte
Fotó: AFP/Manu Fernandez

Egyrészt szerette volna biztosítani a csatárt arról, hogy köré kívánja építeni az új Barcelonát, másrészt kíváncsi volt arra: a szándéka találkozik-e Messiével. Hiszen ő is olvas újságot, ő is informálódik, ő is tudja, hogy az Internazionale és a két manchesteri csapat is mesés ajánlatot készül tenni a világ egyéni címekkel legjobban kidekorált játékosának.

Állítólag jó hangulatban beszélgettek, de Messi egyelőre nem mondott határozott igent. Igaza lehet a katalán napilapnak, a Sportnak, amely szerint még soha nem volt ilyen veszélyben Lionel Messi maradása a Barcelonánál.

A RAC1 nevű rádióadó szerint az argentin csatár inkább látja most magát az FC Barcelonán kívül, mint belül. Pedig a kötelék nagyon erős: 2000-ben igazolt a klubhoz, 2004-ben mutatkozott be az első csapatban, 731 mérkőzésen 634 gólt szerzett. Ám a Barcelona ebben a szezonban semmilyen trófeát nem nyert, s kérdés, hogy Messi elhiszi-e, hogy megerősítik annyira a gárdát, hogy a következő idényben jobban szerepeljen.

Közben Koeman építi a stábját: a svéd Henrik Larsson is csatlakozik az FC Barcelona edzői karához.  A 48 éves „Henke” Larsson 2004 és 2006 között erősítette a Barcelonát, amellyel két spanyol bajnoki cím mellett, egyszer-egyszer a Bajnokok Ligájában és a spanyol szuperkupában is diadalmaskodott. Mellette a holland Alfred Schreuder segíti majd a vezetőedző munkáját.

 Koeman két játékosról is nyilatkozott a holland NOS Voetbalnak adott interjújában. Mind Antoine Griezmann, mind Frenkie de Jong kapcsán azt mondta, más szerepkörben akarja őket játszatni, mint elődjei a klubnál, abban, ahol a két futballista a katalánokhoz szerződése előtt futballozott.

Kapcsolódó írásaink

Csúcstalálkozó

ĀLabdarúgás. Vasárnap este Lisszabonban a Paris Saint-Germain és a Bayern München, a tavasz legjobb két csapata játszik a Bajnokok Ligája serlegéért