Sport

Hosszabbításban mentett pontot a Fehérvár

A legutóbb ezüstérmes MOL Fehérvár a hosszabbításban egyenlítve 1-1-es döntetlent játszott a vendég Pakssal a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójának szombati mérkőzésén.

Hosszabbításban mentett pontot a Fehérvár
A Fehérvár nem tudta kihasználni a helyzeteit
Fotó: paksifc.hu

Meddő mezőnyfölénnyel kezdett a Fehérvár, amely hiába birtokolta jóval többet a labdát, helyzetig nem jutott az első negyedórában. Később már voltak lehetőségei a hazai csapatnak, azonban bravúrra továbbra sem volt szüksége Holczernek, mert a fehérvári támadók rendre célt tévesztettek, egy ízben Hodzic az üres kaput sem találta el, igaz, már kissé kisodródott helyzetből próbálkozott. A szünet előtt sem változott a játék képe, ekkor egy szöglet utáni kavarodás okozott izgalmas pillanatokat a paksi kapu előtt, ám gól ekkor sem született.

A második játékrész némi csúszással kezdődött, mert az egyik kapu hálóját meg kellett igazítani. Fordulás után is a Fehérvár lépett fel támadólag, Evandro lövésénél már közel járt a gólhoz is, ám a bal kapufa mentett. Az idő múlásával egyre nagyobb nyomást gyakoroltak a vendég kapura a fehérváriak, azonban a paksi védelem állta a sarat, illetve Holczer is többször védett. A kihagyott lehetőségek megbosszulták magukat, ugyanis a szórványos ellentámadások egyikéből a Paks szabadrúgáshoz jutott, az abból érkező beadást pedig Szélpál a kapuba fejelte. A vezetés birtokában még inkább beszorult a Paks a hajrában, és szervezett védekezésével és lelkes játékával egészen a hosszabbításig megakadályozta a gólt, a ráadásban viszont Hodzic fejesével pontot mentett az esélyesebb Fehérvár.

MOL Fehérvár FC-Paksi FC 1-1 (0-0)
Székesfehérvár, 3231 néző, v.: Karakó

gólszerzők: Hodzic (92.), illetve Szélpál (80.)
sárga lap: Nikolov (64.), Hodzic (67.), illetve Osváth (31.), Nagy R. (70.), Lenzsér (72.)

Kapcsolódó írásaink