Sport

Oszaka Naomi a legjobban fizetett sportolónő

Míg a férfiak esetében a tíz legjobban kereső sportoló között öt sportág sztárjai kaptak helyet, addig a nők közt a Forbes friss tízes listáján kilenc teniszező és egyetlen labdarúgó található.

Oszaka Naomi a legjobban fizetett sportolónő
A Forbes listájának első helyén japán Oszaka Naomi áll 37,4 millió dolláros keresetével
Fotó: AFP/NurPhoto/Jose Breton

Az első helyet a japán Oszaka Naomi foglalja el 37,4 millió dolláros (10,9 milliárd forintos) éves bevétellel, őt az amerikai Serena Williams (36 millió) követi, a harmadik helyen, jóval elmaradva tőlük az ausztrál Ashleigh Barty (13,1 millió) áll. Érdekes, már csak azért is, mert a WTA-világranglistán Barty van az élen, Serena Williams csupán a kilencedik, Oszaka pedig a tizedik.

A legjobb tíz közé egyetlen olyan sportoló fért be, aki nem teniszező: Alex Morgen (4,6 millió dollár) olimpiai (2012) és kétszeres világbajnok (2015, 2019) labdarúgó, aki májusban hozta világra első gyermekét. A május végén közzétett férfi listán is akad focista, történetesen az élen álló teniszező Roger Federer nyomában: Cristiano Ronaldo, Leonel Messi és Neymar. De rajtuk kívül van még két amerikai focit űző, három kosaras és egy golfos is.

Egyébként Serena Williams és Oszaka egyaránt megdöntötte a női kereseti rekordot, amelyet a szintén teniszező orosz Marija Sarapova tartott 2015 óta (29,7 millió dollár). A világ legjobban fizetett sportolóinak százas listáján - amelyet májusban közölt a Forbes - csak két nő van: Oszaka a 29., Serena Williams a 33. helyen. (A jövedelmeknél a 2019. június 1. és a 2020. június 1. közötti bevételeket vették alapul.)

A Forbes 10-es női listája:

1. Oszaka Naomi (japán, teniszező) 37,4 millió dollár,
2. Serena Williams (amerikai, teniszező) 36,
3. Ashleigh Barty (austrtál, teniszező) 13,1,
4. Simona Halep (román, teniszező) 10,9,
5. Bianca Andreescu (kanadai, teniszező) 8,9,
6. Garbine Muguruza (spanyol, teniszező) 6,6,
7. Jelina Szvitolina (ukrán, teniszező) 6,4,
8. Sofia Kenin (amerikai, teniszező) 5,8,
9. Angelique Kerber (német, teniszező) 5,3,
10. Alex Morgan (amerikai, labdarúgó) 4,6.

Kapcsolódó írásaink