Sport

Mindkét top férfi teniszezőnk már New Yorkban edz

Fucsovics Márton és Balázs Attila is elindul a US Opent felvezető Cincinnati ATP-tornán

Fucsovics Márton és Balázs Attila is megérkezett a Nagy Almába, hogy az idén New Yorkba áthelyezett Cincinnati ATP-tornán induljon és ráhangolódjon a hónap végén kezdődő US Openre.

Mindkét top férfi teniszezőnk már New Yorkban edz
Fucsovics már Amerikában készül a Cincinnati ATP-tornára és a US Openre
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Nem szokatlan Fucsovics Marcitól, hogy a közösségi oldalán kommunikál, így most is e forrásból lehetett a leghamarabb megtudni, hogy a világranglistán 84. teniszezőnk útnak indult New Yorkba.

Fucsovics már korábban, augusztus 7-én feltette a Face-oldalára, hogy hamarosan Amerikába utazik, miként az is kiderült, hogy a technikai edzéseit padelezéssel egészítette ki. Nem egyedüli magyar topjátékosként áll rajthoz a felvezető tornán, ott van már a 76-iknak rangsorolt Balázs Attila is. 

Objektum doboz

„Marci tegnap már a helyszínen edzett Attilával, jó formában érzi magát, és várja öt és fél hónap után az első tétmeccsét" - tájékoztatta az MTI-t a menedzsmentje. „Szigorú előírások szerint kell élnie a következő három hétben, csak egy zárt rendszerben mozoghat a hotel és a teniszközpont között, és ha elhagyja ezt a zónát, csak negatív teszttel térhet vissza." Vagyis pszichésen is nagyon kemény hetek várnak a rá és természetesen Balázs Attilára is.

Mindkét magyar csütörtökön lép először pályára, a felvezető versenyen selejtezőjében kezdenek a Western & Southern Open néven futó ATP tornán, viszont az ugyanott augusztus 31-én rajtoló US Openen a főtáblán a helyük.

Balázs Attila hétfőn ízelítőt kapott a világ legnagyobb teniszarénájáról is, sikerült a 23 771 férőhelyes Arthur Ashe Stadionban edzésidőt kapnia trénerével, Noszály Sándorral.

A W&S főtábláján az első helyet a világranglista-vezető és 2018-as Cincinatti tornagyőztes szerb Novak Djoković kapta. (Pedig mennyit fogadkozott, hogy nem utazik az Egyesült Államokba!)

A nők már egy ideje játszanak, de a férfiak versenysorozata csak most, 175 napos kényszerszünet után folytatódik New Yorkban. Közösségi oldalaik szerint Danyiil Medvegyev és Karen Hacsanov is úton van az USA-ba.

Kapcsolódó írásaink