Sport

Örökrangadó: a bajnok az újonc ellen

Labdarúgás. Az MTK és a Ferencváros találkozójával rajtol az új idény

Az örökrangadóval kezdődik ma a magyar labdarúgó-élvonal 119. idénye. Az a két csapat találkozik a nyitányon, amelyek eddig a legtöbb bajnoki címet szerezték: a Ferencváros harmincegyet, az MTK huszonhármat. Az előző idényben mindkettő az élen zárta a maga bajnoki sorozatát, a zöld-fehér alakulat az NB I. bajnoka lett, míg a kék-fehérek az első helyen álltak a be nem fejezett NB II. felfüggesztésekor.

Ami a teljes idényt illeti, a Bogdán Ádámmal és négy külföldivel (Roko Baturina, Adnan Kovačević, Aissa Laidouni, Myrto Uzuni) most is az első számú esélyes. Kiemelkedően a legerősebb kerettel rendelkezik, talán még nőtt is a játékosállomány közötti különbség a MOL Fehérvárral való összevetésben. A Vidiből visszavonult Juhász Roland és Husz­ti Szabolcs, távozott Paulo Viní­cius. A legutóbbi öt idényből négyszer ezüstérmes székesfehérváriaké az egyik gárda a négyből, amelyik új edzővel vág neki a szezonnak. A Vidit Márton Gábor, a Honvédot Bódog Tamás, a ZTE-t Boér Gábor, a Kisvárdát Supka Attila irányítja majd.

Mindössze egy csapat, a kupavédő Bp. Honvéd nem játszik valóban hazai pályán az ősszel stadionja építése miatt, kérdéses, hogy ez mennyire befolyásolja majd a csapat eredményességét. Az erősítéseket elnézve nem túlzás, hogy a kispestiek voltak a nyár egyik győztesei – a Ferencváros mellett –, Baráth Botond (Spor­ting Kansas), Nagy Sándor (DVSC), Tamás Krisztián (MOL Fehérvár), Boubacar Traoré (CS Bizertin) és Zsótér Donát (Újpest FC) is érkezett.
A több mint hét évtized után az élvonalba visszatérő Budafoknak nehéz lesz kiharcolni a bentmaradást – nem szól a statisztika sem mellette, évek óta a két feljutóból az egyik liftezik, a fölt a le követi. w

Az első forduló párosítása. Péntek:  MTK–Ferencváros 18.15. Szombat: Paks–Újpest FC 16.30, ZTE–MOL Fehérvár 18.35. Vasárnap: Diósgyőr–Mezőkövesd 16.55, Puskás Akadémia –Budapest Honvéd 19.00. Hétfő: Budafok–Kisvárda 19.00. (Az M4 Sport minden mérkőzést élőben közvetít.)

Kapcsolódó írásaink

Brazilok és donyecki bányászok

ĀLabdarúgás. A Sahtar, az európai futball legkülönlegesebb történetű élcsapata, a keleti régió legjobbja bekerült az Európa-liga elődöntőjébe, ahol az Internazionaléval játszik