Sport

Az Arsenalhoz igazolt Willian

Nem utazott messzire, csak Londonon belül tette át a székhelyét a brazil futballista, aki hét év után a Chelsea-ből az Arsenalhoz igazolt. A 32 éves játékost tárt karokkal fogadta Mikel Arteta, az Ágyusok vezetőedzője.

Az Arsenalhoz igazolt Willian
A brazil Willian az Arsenalnál való hivatalos bemutatásán
Fotó: Arsenal

A londoni riválishoz, az Arsenalhoz igazolt Willian, teljes nevén Willian Borges da Silva. Távozása nem volt meglepő, hiszen már napok óta tudni lehetett, hogy azok után, hogy szabadon igazolhatóvá vált, otthagyja a Kékeket, ahol 2013 óta volt pár remek éve. Nyertek Európa-ligát, két bajnokságot, 2016-ban ő volt a klubban az év játékosa, s középpályás létére 234 meccsen 37-szer rezgette meg az ellenfél hálóját, miközben az elmúlt kilenc évben a brazil válogatottnak is alapemberévé vált: hetven mérkőzésen kilenc gólt lőtt.

Objektum doboz

A 12-es mez gazdája elégedett a klubcserével, és a vezetőedző Mikel Arteta is csak jókat mondott róla: „Azt hiszem, ő pontosan olyan futballista, akire szükségünk van”. A BBC közlése szerint még azt is hozzátette, hogy a brazil három, négy poszton is bevethető. Willan amúgy hűséges típus, a Chelsea előtt az ukrán Sahtar Donyeck csapatában is hosszan focizott (2007 és 2013 között). És bár a Chelsea szívesen hosszabbított volna, de ahogy befutott az Ágyúsok megkeresése, Williant már csak az új kihívás érdekelte még úgy is, hogy az Arsenal csak nyolcadikként zárta az idei Premier League-et.

Kapcsolódó írásaink