Sport

Egy hét múlva lesz az FTC első vizsgája

Labdarúgás. Nem játszhat a Celtic és az Aberdeen

Jövő szerdán fogadja a Ferencváros a Djurgårdent a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójában, a magyar bajnok 20 órakor lép pályára svéd riválisa ellen a Groupama Arénában sorra kerülő zárt kapus összecsapáson.

Ha az FTC továbbjut, a második fordulóban idegenben, a skót Celtic Glasgow és izlandi KR Reykjavík párharcának nyertesével mérkőzik augusztus 25-én vagy 26-án, a selejtező párharcai egy mérkőzésen dőlnek el. A Fradi várható ellenfele, a Celtic nehéz helyzetbe került, mert játékosa, Boli Bolingoli pályára lépett a Kilmarnock elleni vasárnapi bajnoki mérkőzésem, holott nemrég tért vissza Spanyolországból, és kötelező karanténba kellett volna vonulnia. A hátvéd elismerte, hogy hibázott, amikor titokban Spanyolországba utazott, s bocsánatot kért társaitól és a szurkolóktól is. A Celtic jelezte, hogy bár visszatérése óta a belgiumi játékos két negatív vírustesztet is produkált és a klubnál nem észleltek egyetlen fertőzést sem, de súlyos büntetés várható.

A szigorú biztonsági szabályok ellenére az Aberdeen nyolc futballistája  egy bárban mulatott, majd közülük két játékosánál kimutatták a koronavírus-fertőzést. Humza Yousaf skót igazságügyi miniszter szerint a futballisták felelőtlen magatartása teljesen elfogadhatatlan. A Skót Labdarúgó Szövetség pedig figyelmeztette az élvonalbeli klubokat, hogy kész leállítani a bajnokságot abban az esetben, ha a csapatok nem tartják be a koronavírus-járvány miatt hozott intézkedéseket. Késöbb a szövetség úgy határozott, hogy a Celtic és az Aberdeen két-két bajnoki mérkőzést elhasztják, mert a játékosaik megsértették az érdekükben hozott szabályokat.

Kapcsolódó írásaink