Sport

Nyolcvan méter közelében a kalapácsvető Halász Bence

Atlétika. Két arannyal utazott haza Kozák Luca az ob-ról Debrecenbe

A 125. országos atlétikai bajnokságon az egyetlen nemzetközi szinten is jegyzett eredményt a kalapácsvető Halász Bence érte el, a Dobó SE atlétája 79,88 méterrel nyert a budapesti Lantos Mihály Sportközpontban.

Nagyon vegyes képet mutatott a magyar atlétika élmezőnyéről a 125. országos bajnokság. Több számban színvonalas versenyben dőlt el az érmek sorsa, néhányban viszont „ifjúsági” eredménnyel is felnőtt bajnoki címet lehetett nyerni. Legjobb atlétáink mentségéül szolgáljon, hogy a járvány miatt nem volt zavartalan a felkészülésük, s így már annak örülhettek, hogy legalább itthon versenyezhettek.

A férfi kalapácsvetők versenyét Halász Bence (Dobó SE) nagy fölénnyel, 79,88 méteres eredménnyel nyerte klubtársa, az olimpiai bajnok Pars Krisztián (74,35) előtt. A győztes diszkoszvetésben a dobogó harmadik fokára állhatott.

A 110 méteres gátfutás döntőjében az Amerikában élő és készülő Szűcs Valdó megvédte a címét a sérülése után visszatért vb-bronzérmes Baji Balázs és a 21 éves egri Szeles Bálint előtt. Vindics Balázs 1:47 percen belüli eredménnyel győzött 800 méteren. Távolugrásban hét méteren aluli eredménnyel is dobogóra lehetett kerülni, a győztes Galambos Tibor (729 cm) több mint egy méterrel maradt el a magyar csúcstól (830 cm).

A női mezőny legszorgalmasabb aranygyűjtője Kozák Luca volt: a Debreceni SC 24 éves atlétája 13 másodpercen belüli idővel sorrendben harmadszor győzött 100 méter gáton, s 100 méteren is a leggyorsabb volt. A vágtázók szoros versenyét − az első három egy tizedmásodpercen belüli különbséggel ért célba − Nagy Vanessza (FTC) nyerte klubtársa, Csóti Jusztina előtt. A távolugrók ellenszeles versenyében a rutinos Nguyen Anasztázia (MTK) visszavágott a Budapest-bajnokságon elszenvedett vereségért Farkas Petrának (Honvéd). Magasugrásban a kétméteres országos csúcs nem forgott veszélyben, Szabó Barbara (UTE) 184 centivel nyert a 175-ig jutó riválisai előtt.

Kapcsolódó írásaink