Sport

Gyors visszatérésben reménykedik Sergio Pérez

A koronavírusos Sergio Pérez, a Forma-1-es Racing Point istálló mexikói versenyzője változatlanul tünetmentes és a gyors visszatérésben reménykedik. „Minden rendben, hála Istennek jól vagyok és nincs semmilyen tünetem” - írta a közösségi médiafelületeken a 30 éves pilóta, hozzátéve, hogy edzéssel, tévénézéssel, telefonálással és főzéssel töltötte el a napjait azóta, hogy az F1 szabályainak megfelelően karanténba vonult. 

Gyors visszatérésben reménykedik Sergio Pérez
Sergio Pérez továbbra is tünetmentes, és bízik benne, hogy mihamarabb újra versenyezhet
Fotó: AFP/POOL

A mexikói versenyző koronavírustesztje a múlt hétvégi Brit Nagydíj előtt lett pozitív, ezért Silverstone-ban nem állhatott rajthoz, és a német Nico Hülkenberg helyettesítette.

Arról, hogy Pérez a most hétvégi, ugyancsak Silverstone-ban sorra kerülő 70. évforduló Nagydíján rajthoz állhat-e már, legkésőbb csütörtökön döntenek.

Gyengén kezdte az idényt a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel, a Forma-1-es Ferrari német versenyzője szerint a sorozatos sikertelenség után, eddig mindössze tíz pontot bizakodva várja az újabb futamot. 

„Az ember ilyenkor dolgozik tovább, és reménykedik, hogy idővel minden egy kicsit jobb lesz" - jelentette ki Vettel, akinek a jövője még mindig kérdéses, hivatalosan nem rendelkezik a következő szezonra érvényes szerződéssel.

A Forma-1 a hétvégén ünnepli fennállásának 70. évfordulóját. A helyszín újfent Silverstone lesz, ahol 1950. május 13-án az első F1-es világbajnoki futamot rendezték.A 70. évforduló Nagydíja vasárnap 15.10 órakor rajtol.

Kapcsolódó írásaink