Sport

A válogatott első számú balhátvédje is az NB II.-ben

Labdarúgás. Nagy erősítésekkel készül a Vasas és a Debreceni VSC is

Lassan úgy tűnik, a labdarúgó NB II. élcsapatai vonzóbbak a hazai mezőnyben piacképes futballisták számára, mint a legmagasabb osztály legtöbb szereplője.

Az élvonalba vágyó Vasas már megszerezte a mostani átigazolási időszakban – mások mellett – Litauszki Róbertet (Újpest FC), Pekár Lászlót (Mezőkövesd), Radó Andrást (ZTE), valamint kölcsönben az előző idényben ugyancsak a bajnoki negyedik Mezőkövesdben alapembernek számító Silye Eriket. Mindannyian, noha lehetőségük lett volna az NB I.-ben játszani, inkább a második vonalat választották, nyilvánvalóan a feljutás reményében.

A júniusban a legjobb tizenkettőből kieső Debreceni VSC sem akar lemaradni, Bódi Ádám Székesfehérvárról visszaigazolásától eltekintve a 2014-es bajnoki cím óta nem hajtott végre – vélhetőleg a tulajdonosváltás miatt is – ilyen erősítést mint most. Az elmúlt napokban, miután a Loki már megszerezte a szintén korábbi válogatott Poór Patrikot és az 59 élvonalbeli góllal álló Tischler Patrikot, egy korábbi válogatott játékos (Varga József) és egy, Marco Rossi csapatában a legutóbbi idényben is szereplő, Kádár Tamás mellett az első számú balhátvédnek számító futballista (Korhut Mihály) tért vissza korábbi klubjához.

Miután Kádár immár Kínában (nem) játszik, így a Görögországból hazatérő Korhut lenne az első számú balhátvédjelölt a válogatottban – de lesz-e az NB II.-ből is?

Kapcsolódó írásaink