Sport

Kérdőjelessé vált a Real Madrid manchesteri vendégjátéka

Az eredeti tervek szerint a Real Madrid labdarúgó-csapata augusztus 7-én Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőt játszana az Etihad Stadionban az első, a Bernabéuban rendezett mérkőzésen 2-1-es győzelmet arató Manchester City ellen. A mérkőzés azonban veszélybe került a brit kormánya döntése miatt.

Kérdőjelessé vált a Real Madrid manchesteri vendégjátéka
Kérdőjelessé vált a Real Madrid manchesteri vendégjátéka
Fotó: realmadrid.com

Mint ismeretes, a brit kormány úgy döntött, hogy a Spanyolországból az országba érkezőknek kötelezően kéthetes karanténba kell vonulniuk.

Amennyiben nem tesz kivételt a Real Madrid futballistáival, a mérkőzést nem tudják megrendezni Manchesterben, mert nincs már addig két hét. Az UEFA világossá tette, hogy ilyen esetben a döntés az adott ország hatáskörében van, így az európai szövetség legfeljebb annyit tehet, hogy más helyszínre írja ki a mérkőzést.

Az UEFA július 9-i közleménye kifejezetten kitért arra, hogy az akkori körülmények változása esetén a helyszín változhat. Korábban felvetődött már, hogy amennyiben a nyolcaddöntők első mérkőzésein vendég csapatok valamilyen oknál fogva nem tudják ellenfelüket fogadni, a mérkőzést semleges pályán játsszák le, minden bizonnyal a negyeddöntővel kezdődő minitorna helyszínén, Portugáliában. 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom