Sport

Norman a leggyorsabb

A világ idei leggyorsabb 100 méterét futotta a 22 éves amerikai Michael Norman a texasi Fort Worth atlétikai viadalon. Ideje (9,86 mp) nemcsak a legjobb a szezonban, de úgy futotta, hogy ő tulajdonképpen 400 méteres specialista.

Norman a leggyorsabb
Norman a leggyorsabb
Fotó: AFP/Philippe Millereau

Rajta kívül csak a 400 méteres síkfutás dél-afrikai olimpiai bajnoka és kétszeres világbajnoka, Wayde van Niekerk képes arra, hogy a 100 métert tíz, a 200 métert húsz és a 400 métert negyvennégy másodperc alatt fussa. „Négy hosszú év után végre sikerült jól lefutnom a 100 métert” – írta Norman a Twitteren. Tény, hogy ez előtti egyéni rekordja még középiskolásként 10,26 mp volt, viszont azóta nem futott ezen a távon. Norman tavaly esélyesként állt rajthoz a dohai világbajnokságon, ám a középfutamban megsérült. Valamit most nagyon eltalálhattak az amerikaiak, Norman edzőtábori szobatársa, a 400 m-es gátfutás vb-ezüstérmese, Rai Benjamin is hatalmas, 10,03 másodperces egyéni csúcsot futott. „Lehet, hogy számot kellene váltanunk?” – viccelt a sporttárs ugyancsak a közösségi médiában.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom