Sport

Nem osztják ki idén az Aranylabdát

Nem osztják ki 2020-ban a világ legjobb labdarúgójának járó Aranylabdát. A díjalapító France Football hétfőn jelentette be, hogy a koronavírus-járvány miatti rendkívüli helyzetre tekintettel idén nem hirdet győztest.

Nem osztják ki idén az Aranylabdát
Lionel Messi beszéde a 2019-es Aranylabda díjátadón
Fotó: AFP/FRANCK FIFE

A France Football szerkesztősége azért hozta meg ezt a döntést, mert a járvány miatt csupán két hónapban (január, február) zajlottak menetrend szerint, a megszokott módon a futballvilág eseményei.

„Ez egy furcsa év, amit nem lehet normálisnak tekinteni. Nem volt könnyű döntés, de el kellett fogadnunk, hogy nem tudunk normálisan aranylabdást hirdetni. Ami igazán aggasztott minket, hogy nem lenne igazságos” - mondta Pascal Ferre, az Aranylabda-szavazást szervező France Football magazin főszerkesztője.

Mint ismert, márciustól teljesen leállt a futballélet is, az újraindulás pedig nem mindenhol történt ugyanolyan formában, több országban nem is folytatták a bajnokságokat. Ráadásul az ötcserés rendszer bevezetése sem könnyíti a helyzetet.

Objektum doboz

Ferre arról is beszámolt, hogy idén nem adják át a legjobb 21 éven aluli játékosnak járó Kopa- és a legjobb kapus által kiérdemelt Lev Jasin-trófeát sem, illetve a nőknél sem hirdetnek aranylabdást.

Az Aranylabdát 1956-ban alapították, és idén először nem hirdetnek győztest.

Kapcsolódó írásaink

Zinédine Zidane repült

ĀLabdarúgás. A sorozatban tizedik bajnoki mérkőzését megnyerő Real Madrid bebiztosította elsőségét minden idők leghosszabb spanyol bajnokságában

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom