Sport

A Győr játékosát választották az Év kézilabdázójának

A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) Niklas Landint és Stine Oftedalt választotta meg 2019 legjobb férfi és női játékosának.

A Győr játékosát választották az Év kézilabdázójának
Stine Bredal Oftedal, a Győr (elöl) lett az év legjobb kézilabdázója
Fotó: MTI/Czagány Balázs

Az IHF honlapja kiemelte: mindkét kézilabdázó először érdemelte ki az elismerést. A 31 éves Landin a tavaly világbajnok dán válogatottban és a THW Kielben nyújtott teljesítményével érdemelte ki a díjat, míg a 28 éves Oftedal egyaránt kulcsembernek számít a norvég nemzeti együttesben, valamint a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO csapatában.

A játékosokhoz hasonlóan az edzőknél is olyanok kapták meg a díjat, akiknek korábban ez még nem sikerült: a francia Emmanuel Mayonnade, valamint a dán Nikolaj Jacobsen. Előbbi a holland női válogatott szövetségi kapitánya és a Metz Handball vezetőedzője, utóbbi a dán válogatottat és a német Rhein-Neckar Löwent irányítja.

Az IHF közölte: mindegyik díjra öt jelölt volt, a listákat szakértői testület - amely kilenc szövetségi kapitányból és kilenc IHF-szakemberből állt - állította össze, a végső sorrend pedig nyilvános szavazás után alakult ki. A négy győztesből három (Landin, Oftedal és Mayonnade) meggyőző fölénnyel végzett elsőként.

Kapcsolódó írásaink