Sport

Harry Kane alig ért labdához, mégis sorsdöntő gólokat lőtt

Labdarúgás. Szűk körben, a szurkolók transzparenseivel díszített lelátón ünnepli a Liverpool jövő szerdán a Premier League történetében nyert első bajnoki címét

Olyan történik szerdán az Anfield Roadon, ami a Premier League megalapítása óta még egyszer sem: bajnokcsapatot ünnepelnek a Vörösök. Különleges alkalom lesz ez, sajnálatosan különleges körülmények között.

Harry Kane alig ért labdához, mégis sorsdöntő gólokat lőtt
Ez megvan. Harry Kane visszafogott ünneplése a kétszázadik gólja után a Newcastle otthonában
Fotó: AFP/Owen Humphreys

A Liverpool FC a Chelsea elleni bajnoki mérkőzés után ünnepli a bajnokokat, nézők nélkül, mégis a széles nyilvánosság előtt, hiszen a Sky Pick csatornája közvetíti majd. (Alkalmasint ez azt jelenti, hogy a Vörösök internetbűvész hívei is látják majd.) A tervek szerint a Pool történetének egyik legnagyobb legendája, az immár utolsó előtti bajnokcsapat menedzsere, Sir Kenny Dalglish adja majd át az érmeket. A trófeát is az ő kezéből veheti majd át Jordan Henderson, aki sérülése miatt biztosan nem játszik, de térdproblémái ellenére el tudja látni nemes feladatát. Az angol középpályás, aki tavaly átvehette a BL-serleget is, az első Liverpool-futballista lesz Graeme Souness óta, aki a bajnokcsapatok tornájának és az angol élvonalnak a trófeáját is a magasba emelhette kapitánysága alatt. A bajnokidíj-átadás helyszíne a híres Kop lelátó közepe lesz, amelyet a szurkolók transzparenseivel díszítenek majd fel.

A csapat szerda este kikapott az Arsenaltól, annak ellenére, hogy Sadio Mané megszerezte a vezetést. Ám a folytatásban Virgil van Dijk és Alisson Becker is elkövetett egy-egy értelmezhetetlen hibát, ez pedig vereséget eredményezett. Nemcsak a védelemre, de a csatárokra is jellemző volt a koncentráció hiánya, mintha számukra már a címnyeréssel véget ért volna a bajnokság, nem különösebben érdekelte őket, hogy a Premier League történetének legmagasabb pontszámával zárják az idényt. Az Emiratesben elszenvedett vereség biztossá tette, hogy a Liverpool legfeljebb 99 ponttal fejezheti be az szezont.

A klub hívei számára természetesen a nagyon régóta, harminc éve várt bajnoki elsőség a legfontosabb, s még mindig elképzelhető, hogy a Pool a valaha volt legfölényesebb elsőséget aratja a Premier League-ben. Az is eldőlt matematikailag, hogy a Manchester City lesz a második, de a további helyekért, azon belül a további BL-helyekért nagy a csata. A Liverpoolt legyőző Arsenal reálisan az Európa-liga-szereplésért harcol, miként a Tottenham is, amely 3–1-re győzött Newcastle-ben. Szinte hihetetlen adat: amióta Mourinho novemberben átvette a Spurst, csapatánál csupán a Liverpool és a Manchester City nyert többször a Premier League-ben. A két kezdőcsapat húsz mezőnyjátékosából Harry Kane ért a legkevesebbszer a labdához, mégis ő döntötte el a meccset két góljával. Az elsővel elérte klubpályafutása 200. gólját.

Premier League, 36. forduló (szerda lapzártánk utáni meccs). Arsenal–Liverpool FC 2–1. Az élcsoport: 1. Liverpool 93 pont, 2. Manchester City 75, 3. Chelsea 63, 4. Leicester City 59 (35), 5. Manchester United 59 (35). Serie A., 33. forduló. AS Roma–Verona 2–1, Lecce–Fiorentina 1–3, Sassuolo–Juventus 3–3, Udinese–Lazio 0–0. Az élcsoport:
1. Juventus 77 pont, 2. Atalanta 70, 3. Lazio 69, 4. Internazionale 68 (32).

Kapcsolódó írásaink

A Real Madrid nyerte a spanyol bajnokságot

ĀA madridiaknak még a győzelemre se lett volna szükségük a Villarreal ellen a végső sikerükhöz, ugyanis a tavalyi bajnok FC Barcelona 2-1-re kikapott az Osasunától