Sport

Koronavírus-tesztek a Hungaroringen

A Semmelweis Egyetem munkatársai vasárnap óta folyamatosan végzik a PCR-teszteket azokon a magyar állampolgárokon, akik részt vesznek a hazai Forma-1-es futam lebonyolításában.

Koronavírus-tesztek a Hungaroringen
Azokat, akik a július 17-19-i Magyar Nagydíj előkészületeiben is részt vesznek, egy a pálya közelében kihelyezett szűrőállomáson tesztelik a Semmelweis Egyetem munkatársai
Fotó: Semmelweis Egyetem

A Hungaroringen dolgozó magyar állampolgárokat több helyszínen is tesztelik a Semmelweis Egyetem munkatársai. Azokat, akik a július 17-19-i Magyar Nagydíj előkészületeiben is részt vesznek, egy a pálya közelében kihelyezett szűrőállomáson tesztelik.

Mivel mintegy 350 fő vizsgálatáról van szó, a futam kezdetéig csúcsidőben három szűrőcsapat is dolgozik napi 12 órán keresztül. A versenyen részt vevő több mint 170 sportbíró közel negyede nem a fővárosi agglomerációban él, esetükben az intézmény munkatársai házhoz, munkahelyhez menve végezték el a PCR-vizsgálatot.

Összesen több ezer kilométert utaznak a mintákért. Emellett az egyetem laborjában értékelik ki az Országos Mentőszolgálat által a futamhoz biztosított személyzet tesztjeit is, ezeket a mintákat a mentőszolgálat munkatársai veszik le.

Kapcsolódó írásaink