Sport

Nagy László óvatosságra int

Kézilabda. Tizennégy ország játékosai a Telekom Veszprém keretében

Két top kézilabdacsapatunk megkezdte a közös edzéseket. A csaknem száznapos leállást követően mind az edzők, mind a játékosok nagyon várták már az újrakezdést, természetesen ki-ki friss negatív koronavírusteszt birtokában.

A Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata hétfőn reggel web­oldalán és a közösségi médiában közös csapatképpel ünnepelte, hogy a koronavírus-járvány miatti 94 napos kényszerpihenő után ismét élet költözött az arénába, és a vasárnap esti közös vacsorát követően megkezdhette a felkészülést David Davis csapata. A húsztagú keret végig a városban marad, és a szeptember 6-i bajnoki rajt előtt augusztusban három zárt kapus edzőmérkőzést terveznek.

Az együttesben négy újonc van, köztük a világbajnok spanyol Jorge Maqueda, és jó hír, hogy visszatért
a hispániai kölcsönjátékból a válogatott Ligetvári Patrik.

Lékai Máté és a francia válogatott Kentin Mahé sérülés miatt egyelőre nem csatlakozott a huszonhatszoros bajnokcsapathoz, amelybe tizennégy ország (!) ad játékost. Már ez a tény is fokozott óvatosságra intette a klub vezetőit. Nagy László sportigazgató a SzPress Sporthírszolgálatnak azt nyilatkozta, a mostanihoz hasonló helyzettel soha nem találkozott, és nem tudja megmondani, mennyi időre lesz szükségük ahhoz, hogy a csapat ismét nyerő formába lendüljön.

Az elmúlt időszakban a játékosok egyéni edzésterveket követve otthon próbálták megőrizni a fizikumukat, ennek sikerességére pár napon belül választ kap a csapatvezetés. Mindenesetre sok idő nincs se az őszi rajtig, se a BL-nyitányig: szep­tember 16-án idegenben a francia HBC Nantes az első ellenfél.

A női mezőnyben BL-címvédő Győri Audi ETO KC tegnap a média jelenlétében tartott közös tréningezést. Danyi Gábor vezetőedző szerint a múlt héten Balatonbogláron edzőtáborozó csapat játékosai kiváló fizikai és lelkiállapotban vannak, a három hónapos edzéskiesést háromszoros akarással szeretnék behozni. „Inkább visszafogni kell őket, nehogy megsérüljenek – mondta az MTI-nek. Nagyon ügyelünk arra, hogy lépésről lépésre építsük fel őket.” A BL szeptemberi négyes döntőjének elmaradása miatt átalakították a felkészülést, kétszer három nap pihenőt iktattak be.
A cél, hogy az új szezonban is mindig mindenhol nyerjen a csapat.

Kapcsolódó írásaink