Sport

Hatalmas tömegbaleset volt egy magyar kerékpárversenyen

Óriási tömegbukás történt az 1. Gella Kupán, rögtön a rajt utáni első körben, a Tótvázsony és Balatonszőlős közötti 8 százalékos lejtmenetben - írja Facebook-oldalán a velo.hu kerékpáros magazin. A versenyen közel kétszázan indultak.

Hatalmas tömegbaleset volt egy magyar kerékpárversenyen
Legalább 20 ember megsérült a balesetben (Képünk illusztráció!)
Fotó: MTI/Krizsán Csaba

A bejegyzés szerint a baleset 70 km/órás sebességnél történt, az erdő pedig úgy nézett ki utána, mint egy „horrorfilmben”.

„Vér mindenhol, törött bringák tömkelege. Szerintem körülbelül 50-en elestünk” - írja a posztban Szilasi László, a verseny egyik résztvevője, aki maga is bukott.

Objektum doboz

Az MTI érdeklődésére Szilasi László - aki a Tour de Hongrie versenyigazgatója és a Giro d'Italia magyarországi nagy rajtjának sportszakmai vezetője - azt mondta: szerinte ez az utóbbi húsz év legnagyobb magyarországi kerékpáros versenybalesete.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-nek megerősítette: a balesetben 19-en sérültek meg - 17 férfi és 2 nő - akik zömében zúzódásos sérüléseket szenvedtek, de többüknél felmerült a csonttörés vagy az agyrázkódás gyanúja is. A mentők a helyszínre két mentőhelikopterrel és kilenc mentőautóval érkeztek, a sérülteket az ajkai, a veszprémi és a székesfehérvári kórházakba vitték - tette hozzá.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője arról tájékoztatott: a baleset egy zártkörű verseny előre egyeztetett útvonalán történt. A résztvevők a kijelölt utak teljes hosszán jogosultak voltak közlekedni az úttest jobb oldalán, a nagyobb bolyokat autós és motoros rendőrök is kísérték.

Kapcsolódó írásaink

Bringás reneszánsz Magyarországon

ĀRévész Máriusz kormánybiztos büszke arra, hogy az elmúlt tíz év során több kerékpárosfejlesztés valósult meg hazánkban, mint korábban bármikor