Sport

Cristiano Ronaldónak „különmeccse” támadt egy olasszal

Ismét éles lett a verseny az olasz gólkirály, a capocannoniere díjáért. Miután Cristiano Ronaldo két büntetőt is értékesített az Atalanta ellen, már csupán egyetlen gól a hátránya Ciro Immobilével szemben.

Cristiano Ronaldónak „különmeccse” támadt egy olasszal
Cristiano Ronaldo két büntetőt is értékesített az Atalanta ellen
Fotó: AFP/Marco BERTORELLO

Az olasz futball jó ismerőit is meglepheti: több mint hatvan éve nem fordult elő, hogy a Serie A két játékosa is legalább 28 gólt szerezzen egy szezonban. Az ötvenes években volt példa rá legutóbb, 1950–1951-ben Nyers István és a svéd Gunnar Nordahl, 1958–1959-ben pedig az argentin Antonio Valentin Angelillo és a brazil Jose Altafini vetélkedett ilyen magas gólszámmal a gólkirályi címért.

A mostani szezonban eleinte a Lazio csatára biztos befutónak tűnt, az első 22 forduló után már 25 gólnál tartott. Ám az újrakezdés óta nem megy neki, február 23. óta mindössze két gólt szerzett. Cristiano Ronaldo az újrakezdés óta már hét gólt is szerzett, nyilvánvalóan jobb formában van, mint vetélytársa. A két játékos, a két csapat július 20-án egymás ellen játszik majd. Érdekes, hogy mind a ketten 11 büntetőt váltottak eddig gólra az idényben.

Cristiano Ronaldo az első olaszországi idényében „csak” negyedik helyen végzett a góllövőlistán. Most jó esélye van javítani. Ha pedig az élen végez, az első futballista lesz, aki a négy legerősebbnek tartott ligából háromban, az angolban, a spanyolban és az olaszban is gólkirályi címet tud szerezni. Korábban Luis Suárez és Ruud van Nistelrooy is angol és spanyol gólkirály is lett, de Olaszországban nem játszottak, a harmadik liga, ahol még gólkirályok lettek, a holland. 

Kapcsolódó írásaink