Sport

Ettől is különleges Mourinho

José Mourinho – aki egyébként a kétszázadik győzelmét szerezte a Premier League-ben az Everton elleni 1-0-s találkozón – azt mondta az újságíróknak, ha valakit hibáztatnának azért, mert Hugo Lloris, a világbajnok kapus és Szon-Hungmin, a jelen talán legjobb ázsiai játékosa szinte ölre ment az öltözőben, ő legyen az.

Ettől is különleges Mourinho
José Mourinho szeretné, ha játékosai többet tennének a csapatért
Fotó: AFP/RICHARD HEATHCOTE

A portugál, aki nem csupán eredményeivel, hanem nyilatkozataival és világlátásával is rászolgál a Különleges becenévre, tájékoztatta az érdeklődőket, hogy a legutóbbi (egyébként meglepő vereséget hozó) mérkőzés után maga szólította fel a játékosokat, hogy vállaljanak többet a közösségért, tegyenek többet a csapatért. Mourinho úgy fogalmazott a bunyóról, hogy szép volt, s fejleszti a csapatszellemet.

Mou szerint Lloris, mint csapatkapitány, csak ennek szellemében kérte számon a dél-koreai csatáron, hogy miért nem ment hátra védekezni Richarlison helyzeténél. A két játékos a találkozó végén már szívélyesen parolázva ünnepelt, Lloris pedig azt közölte, hogy az ilyesmi (mármint két csapattárs összezördülése) a futball részét képezi.

Valóban nem példátlan eset, lassan negyedszázada is láttunk ilyet, a Blackburn Rovers mérkőzésén. Akkor Graeme Le Saux és David Batty a Szpartak Moszkva elleni BL-meccsen verekedett össze.

Kapcsolódó írásaink