Sport

Már eltemették Benedek Tibort

A Magyar Vízilabda-szövetség honlapján megjelent, a sportbarátoknak és az újságíróknak címzett nyílt levélben a Benedek család arról is tájékoztatta a közvéleményt, hogy szűk családi körben végső búcsút vettek Benedek Tibortól.

Már eltemették Benedek Tibort
Végső búcsút vettek Benedek Tibortól
Fotó: waterpolo.hu

Íme, a nyílt levél

Kedves sportbarátok, tisztelt újságírók!

Köszönjük az elmúlt hetek megemlékezéseit, a sok üzenetet, együttérzést, Tiborra és a családunkra irányuló figyelmüket. Érezzük az egész ország, a sport- és vízilabdavilág támogatását ebben a leírhatatlanul szomorú időszakban.

Tisztelettel kérjük a továbbiakban is a közvélemény és a sajtó megértését, hogy az előttünk álló hosszú időszakban csendben és a magunk módján gyászolhassunk, hogy méltók maradhassunk Tibor és a vele közös pillanataink emlékeihez.

Tibortól, kívánsága szerint, szűk családi körben búcsúztunk el. Szeretnénk azonban, hogy aki szerette és tisztelte őt, méltóképpen vehessen tőle búcsút. Így az augusztusi Magyar Kupa döntője előtt pályafutásának legszebb pillanataival emlékezünk rá a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában. A részletekről, valamint a döntő időpontjáról hamarosan a Magyar Vízilabda Szövetség honlapján tájékozódhatnak.

Az életének 48. évében elhunyt Benedek Tibor játékosként klub- és válogatott szinten is minden lehetséges nagy trófeát begyűjtött; a nemzeti csapattal a három ötkarikás győzelme mellett világ- és Európa-bajnoki címet, világkupa- és világliga-sikereket ünnepelhetett. Tagja a sportági Hírességek Csarnokának, és egyike a vízilabdázás tíz háromszoros olimpiai bajnokának.

Kapcsolódó írásaink

Elhunyt Benedek Tibor

ĀA háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázót 47 évesen hosszú ideje tartó, súlyos betegsége győzte le - Este gyertyás megemlékezést tartottak a Hajós Uszodánál - Orbán Viktor is elbúcsúzott a kiváló sportembertől