Sport

Hosszú Katinka a legértékesebb magyar sportoló

Sorozatban hatodik éve végez első helyen Hosszú Katinka a Forbes magazin legértékesebb sportolók listáján. A háromszoros olimpiai bajnok úszónő mögött egy másik úszó, Milák Kristóf, valamint egy labdarúgó, Gulácsi Péter található.

Hosszú Katinka a legértékesebb magyar sportoló
Hosszú Katinka hatodszor a legértékesebb magyar sportoló
Fotó: MH/Purger Tamás

A listán elfoglalt helyezés a sportolók eredményei mellett a pénztermelési képességüket mutatja meg, ki mennyire építi jól a márkáját, és mennyire képes kihasználni az abban rejlő üzleti lehetőségeket.

A módszertanban számos mutatót vizsgáltak, ezeket három nagy kategóriába lehet besorolni: sporteredmény, hírteljesítmény és hirdetői értékelések.

Az eredmények pedig végül ismételten Hosszú Katinka első helyezését hozták. Mögötte Milák Kristóf van, aki megdöntötte az olimpiai legenda Michael Phelps rekordját a vb-n a 200 méteres pillangóúszás döntőjében, s ezzel tulajdonképpen berobbant a nemzetközi köztudatba. A képzeletbeli dobogó harmadik fokán pedig a német labdarúgó-élvonalban szereplő RB Leipzig kapusa, Gulácsi Péter található, aki számos egyéni díj mellett csapatával bejutott a foci csúcsát jelentő sorozat, a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé.

A tíz legértékesebb magyar sportoló

  1. Hosszú Katinka (úszás)
  2. Milák Kristóf (úszás)
  3. Gulácsi Péter (labdarúgás)
  4. Szoboszlai Dominik (labdarúgás)
  5. Michelisz Norbert (motorsport)
  6. Kapás Boglárka (úszás)
  7. Dzsudzsák Balázs (labdarúgás)
  8. Willi Orbán (labdarúgás) 
  9. Liu Shaolin Sándor (gyorskorcsolya)
  10. Liu Shaoang (gyorskorcsolya)

A teljes lista itt érhető el.

Kapcsolódó írásaink