Sport

Veszélyzóna

Korner

Nagy az Isten állatkertje. Olyan videók keringenek a közösségi médiában, amelyeket egy hétéves, szőke kislány édesanyja, a floridai Militia Fitness vezetője, Jes Bowen vett föl, s osztott meg arról, milyen súlyemelő (!) gyakorlatokat végez a kislánya.

Nos, az amúgy vagány és jelenleg az első fogai nélkül vigyorgó kislány – szakmailag szépen kivitelezve – mélyguggolást végez kilencven fonttal (több mint negyven kilogrammal), és emel csípőig hetven fontot. Döbbenet. Nemcsak az, hogy bírja, de az is, hogy ezt az utat szabták számára a szülei. A közel háromszázezer követő kezdetben jópofának tartotta, hogy a jiu-jitsu-versenyző apuka és a fitneszben utazó anyuka megengedi a kislányuknak, hogy úgy eddzen, mint a testépítő szalonba betérő vendégek, ahelyett, hogy kint a szabadban labdázna, rohangálna, játszana, de hogy a nézettség érdekében egyre nagyobb súlyokkal gyakoroltatják a lányukat, az mindennek a teteje. A friss kommentek egyre kevésbé barátságosak. Aki kicsit is ért a gyermekek fejlődéséhez, az nem állja meg szó nélkül: ilyen súlyok alatt a kislány gerince tönkremegy, plusz megáll a növekedése. De lepereg róluk. Szerintük a kislányuk csak azt csinálja, amiben örömét leli.

Kapcsolódó írásaink

 Lódopping

ĀKorner. A lovakat lelövik, ugye? Ezzel a címmel készült a hatvanas évek végén egy kilenc Oscar-díjra jelölt Sydney Pollack-film.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom