Sport

Tíz játékos megfertőződött a Vác női kézilabdacsapatánál

Tíz játékosnak is pozitív lett a koronavírus-tesztje a női kézilabda NB I-ben szereplő Váci NKSE csapatánál.

Tíz játékos megfertőződött a Vác női kézilabdacsapatánál
A fertőzések miatt leghamarabb július 20-án kezdheti újra a csapat a közös munkát
Fotó: Facebook

A klub keddi közleménye szerint a gárda május 25-én kezdte újra az edzéseket a pandémia okozta leállás után, az egyesület minden ajánlást és tanácsot betartva heti két alkalommal vérteszteket végzett, ami korábban mindenkinél negatív lett.

A közlemény szerint ugyanakkor a múlt héten több játékosnál is jelentkeztek a tünetek - íz és szagérzékelés vesztés -, ezt követően PCR-tesztet végeztek a csapat tagjainál, és tíz kézilabdázónak is pozitív lett az eredménye. A pozitív teszteredményt kapott játékosok teljesen tünetmentesek, de a szabályok szerint rájuk két hét karantén vár, ezért leghamarabb július 20-án kezdheti a csapat újra a közös munkát. Az újrakezdést újabb PCR tesztek valamint terheléses és kardiológiai vizsgálatok előznek majd meg.

Objektum doboz

„Megpróbáltunk mindent megtenni, illetve azt hittük, mindent megteszünk annak érdekében, hogy a vírus nálunk ne üsse fel a fejét” - nyilatkozta Kirsner Erika klubelnök az M1 aktuális csatornán. A korábbi válogatott kézilabdázó az ujjbegyes gyorstesztekre, illetve a napi rendszerességű lázmérésre és a folyamatos kézfertőtlenítésre utalt.

Hangsúlyozta, nem értik a történteket, valószínűleg a gyorstesztek nem mutatták ki a fertőzöttséget. „Nem tudom, lehet-e ennél többet tenni, mert minden nap PCR-teszttel nem lehet szűrni a lányokat, és karanténban sem lehet őket tartani. Nem mondhatjuk nekik, hogy költözzenek be, mint egy apácazárdába, és majd jövő májusban jöhetnek ki, amikor vége lesz a bajnokságnak. Sajnos meg kell tanulnunk ezzel együtt élni. Nagyon nehéz, mert számunkra a játékosok egészsége a legfontosabb” - magyarázta Kirsner.

A váci csapat jövő hétfőn kezdte volna a tényleges felkészülést a szeptember elején rajtoló szezonra. A klubelnök rávilágított, így hátrányuk lesz a többi csapattal szemben. „Nem tudom, a szeptemberi ötödikei rajtra készen fogunk-e állni, most azt mondom, hogy nem. Nem tudom, hogyan fogjuk tudni elkezdeni a bajnokságot” - mondta Kirsner.

Kapcsolódó írásaink