Sport

Ki nevet a végén Debrecenben?

Labdarúgás. Ha a Puskás Akadémia nyer, biztosan harmadikként végez

A hat mérkőzésből ötön még jelentős a tét a labdarúgó NB I. mai utolsó fordulójában: két csapat a nemzetközi kupaindulást érő harmadik helyért, négy együttes pedig a kiesés elkerüléséért küzd.

Fokozódik a feszültség, az izgalom a bajnokság zárófordulójában, annak ellenére, hogy már korábban eldőlt, hogy a Ferencváros megvédte a címét a MOL Fehérvár FC előtt. A bronzéremért folytatott párharcban a Puskás Akadémia egy ponttal vezet, így ma este a Mezőkövesdnek több pontot kellene szereznie az ünneplésre készülő Ferencváros ellen vendégként, mint amennyit a Puskás gyűjt otthon a Budapest Honvéddal szemben. A kiélezett helyzetet jelzi, hogy a Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi eljárás lefolytatását rendelte el Kuttor Attilával, a Mezőkövesd vezetőedzőjével szemben, aki a szerdai, Debrecen elleni elveszített találkozó után úgy nyilatkozott: „Nyugodtan indulhat bárki az Európa-ligában, aki akar, vagy akit az MLSZ megjelöl. Mi nem azért hajtunk, csak azt szeretnénk, ha a pályán végzett munkánkat nem vennék el tőlünk. Ezt már nem tudjuk elviselni.”

Még négy csapatot veszélyeztet a kiesés, a 40 pontos Újpest csak akkor búcsúzna, ha legalább három góllal kikap a Kaposvártól, és közben a 39 pontos Kisvárda döntetlent játszik vagy győz Diósgyőrben, a 38 pontos Debrecen pedig megveri a 40 pontos Paksot. Hatalmas a tétje a Debrecen−Paks mérkőzésnek, amelyik csapat nyer, az marad az első osztályban. Az utolsó mérkőzésre készülő Tőzsér Dániel, a DVSC csapatkapitánya szerint: „Az év legfontosabb mérkőzése vár ránk. Csak akkor lesz szép számomra a búcsú, ha a csapat bebiztosítja a helyét az élvonalban” – nyilatkozott klubja honlapján a 35 éves középpályás. Juhász Roland már a hét elején elbúcsúzott, és bejelentette visszavonulását a MOL Fehérvár egy másik, korábbi válogatott játékosa, Huszti Szabolcs is.

Labdarúgó NB I., 33., utolsó forduló: ZTE−Fehérvár FC 15.15 (tv: M4 Sport), Diósgyőri VTK–Kisvárda 17.30 (Duna World), Újpest−Kaposvár 17.30, Debreceni VSC–Paksi FC 17.30 (M4 Sport), Ferencváros–Mezőkövesd 20.00 (M4 Sport), Puskás Akadémia–Bp. Honvéd 20.00 (Duna World).

Kapcsolódó írásaink