Sport

Sportemberhez méltatlan

Tenisz

Csalódást keltőnek nevezte tegnap a Reutersnak nyilatkozó Richard Lewis, a wimb­ledoni Grand Slam-torna elnök-vezérigazgatója a közelmúltban lezajlott, Novak Djoković (képünkön szemben) és családi vállalkozása által összehozott Adria Tour férfi tenisztornán a játékosok viselkedését, amit elsősorban a főszereplő szerb világranglista-vezető gerjesztett.

Sportemberhez méltatlan
Novak Djoković
Fotó: AFP/Andrej Isakovic

A topteniszezők úgy ugrottak a hálónál egymásnak örömükben, mint nem koronavírusos időben a labdajátékokban szokás, hangulatfokozóként kosarazgattak, partiztak, gyerekekkel, szurkolókkal ölelkeztek, pacsiztak. A felelőtlen viselkedéssel Djokovićék túltolták a biciklit, s az erkölcsi-fizikai büntetés nagyon gyorsan megérkezett: négy profi játékos, edzőik és családtagjaik kapták el a vírust. „A tenisznek és a játékosoknak tanulniuk kell ebből a leckéből” – mondta Lewis, aki különösen keserű a kérdésben, hiszen a wimbledoni torna megrendezését nekik bezzeg törölniük kellett. Még nézők nélkül sem tarthatták meg a hagyományos, 134 (!) tornát. Komoly kérdés, hogy miközben a nemzetközi teniszszövetség a férfi és női tornákat szervező két nagy szervezettel közösen már­cius elejétől sorra törölte, halasztotta a versenynaptár hagyományos topversenyeit világszerte, hogyan kaphatott engedélyt Szerbiában és a környező országokban egy topjátékos által gründolt, nyilvánvalóan üzleti érdekekből született – és a negatív események következtében félbehagyott – balkáni torna.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom