Sport

A Liverpool elérte huszadik hazai győzelmét

Labdarúgás. Ilyet nem tett Manchester United-játékos Sir Alex Ferguson, a legendás menedzser visszavonulása óta

A Manchester United 3–0-ra, a Liverpool 4–0-ra győzött a Premier League szerdai játéknapján, ismét nem kapott gólt az Everton, újra nyert a BL-indulás kiharcolásában reménykedő Wolverhampton.

A Liverpool elérte huszadik hazai győzelmét
A Liverpool szenegáli csatára, Sadio Mané tette fel a koronát a hazai győzelemre
Fotó: AFP/Phil Noble

Az Old Traffordon játszott találkozó hőse Anthony Martial, a „vörös ördögök” francia támadója volt, aki korábbi profi pályafutása során még soha nem szerzett három gólt egy mérkőzésen. Alkalmasint ez is meglepő, az meg még inkább, hogy Sir Alex Ferguson, a legendás menedzser 2013. tavaszi visszavonulása óta most először tudott Manchester United-futballista mesterhármasig jutni a Premier League-ben. Martial így Robin van Persie nyomába lépett, a holland hét éve az Aston Villának lőtt hármat, a bajnoki címet bebiztosító találkozón.

A Liverpool 4–0-ra nyert az üres Anfield Roadon az előző négy mérkőzését megnyerő, azokon még gólt sem kapó Crystal Palace ellen. Ez volt a „vörösök” huszadik győzelme – minden sorozatot beleértve – a 2019–2020-as idényben, egyszersmind az övék az első csapat a legerősebb öt európai bajnokságban, amelyik elérte ezt a számot. (Egyébként mindössze 23 mérkőzés alatt.)

Harmadik egymást követő évben is elérte a százgólos határt a Liverpool támadószekciója, a Premier League-érában először. Csak idő kérdése, mikor lesz bajnok Jürgen Klopp együttese, akár már lapzártánk után az lehet, ha a Manchester City nem tud nyerni a Chelsea ellen a Stamford Bridge-en. Ha Pep Guardiola együttese folytatja jó szereplését – netán megnyerné az összes hátralévő mérkőzését – a Liverpoolnak két pontot kell gyűjtenie a hátralévő hét találkozóján. Következő mérkőzése, július 2-án, éppen a City elleni lesz, ha esetleg ott megbotlik, 5-én, vasárnap az utolsó előtti helyezett Aston Villát fogadja.

Premier League, 31. forduló. Liverpool–Crystal Palace 4–0, Manchester United–Sheffield United 3–0, Newcastle–Aston Villa 1–1, Norwich–Everton 0–1, Wolverhampton–Bournemouth 1–0. Az élcsoport: 1. Liverpool 86, 2. Manchester City 63 (30), 3. Leicester City 55, 4. Chelsea 51 (30).

Kapcsolódó írásaink

Sarri farkast kiáltott

ĀLabdarúgás. A Juventus megszerezte első győzelmét az újrakezdés után, Cristiano Ronaldoés Paulo Dybala is lőtt gólt, de a csapat még mindig nem játszott jól