Sport

A presztízs a tét a Fehérvár–Ferencváros-rangadón

Labdarúgás. Szebb búcsúban reménykedett Juhász Roland, aki ma este utoljára játszik bajnoki meccset hazai pályán

A már bajnok Ferencváros és a biztos második Fehérvár rangadójával kezdődik meg ma este a labdarúgó NB I. utolsó előtti fordulója. A tét nélküli mérkőzésen a 95-szörös válogatott Juhász Roland utoljára játszik hazai pályán, mert a szezon végén visszavonul.

A Fehérvár FC gyengébb bajnoki teljesítménye miatt – az eddigi 31 mérkőzéséből csak 17 nyert meg – a címvédő Ferencváros már 14 ponttal vezet a ma esti rangadó előtt, így a fehérvári derbi tétje a presztízs. A székesfehérváriaknál az utolsó hazai fellépésére készül a csapatkapitány Juhász Roland, aki az idény végén visszavonul. „Amiatt mindenképpen szomorú vagyok, hogy a bajnokság végeredményét tekintve tét nélküli lesz a mérkőzés, viszont mégiscsak a Ferencváros ellen lépünk pályára, ami mindig kiemelt találkozó. Most ráadásul a friss bajnok lesz az ellenfelünk. Szeretnénk a pályán megmutatni, hogy ez a nagy pontkülönbség, ami kialakult az FTC és közöttünk, nem a realitás. Be akarjuk bizonyítani, hogy vagyunk olyan jó csapat, mint a Fradi” – mondta a 36 éves Juhász a klub honlapjának nyilatkozva.

Az Újpest elleni szombati győzelem után Szergej Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője elmondta, hogy a bajnokság hajrájában nincsenek nyomás alatt, de fontos, hogy a Fehérvár, majd a Mezőkövesd elleni mérkőzést is megnyerjék, persze sérülés nélkül. A két csapat eddigi két szezonbeli mérkőzését az FTC nyerte meg, október végén 2–1-re Székesfehérváron, február közepén pedig 1–0-ra otthon.

A kiesés elkerülésért folytatott küzdelemben a Debrecen 4–0-s győzelmével fontos három pontot szerezett a vendég Diósgyőr ellen vasárnap este, így még megmaradt az esélye a bennmaradásra. Ma este a még veszélyeztetett Újpest a ZTE csapatát fogadja. Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója televíziós interjúban azt nyilatkozta: „A Ferencváros számára jó, ha az Újpest az első osztályban marad, hiszen az egymás elleni rangadók mindig nagyon látványos mérkőzések, és a derbin minden egyes alkalommal magas a nézőszám.”

A labdarúgó NB I. 32. fordulójának programja.
Ma: Fehérvár FC–Ferencváros 18.55 óra, Újpest FC–ZTE FC 21.05.
Szerda: Mezőkövesd–Debreceni VSC 16.55, Honvéd–Kaposvár 19, Kisvárda–Puskás Akadémia FC 19, Paksi FC–Diósgyőri VTK 21.05, a mérkőzéseket az M4 Sport és a Duna World közvetíti.

Kapcsolódó írásaink