Sport

Kilenc pontot értek Boli góljai az Újpest ellen

Labdarúgás. A Mezőkövesd és a Puskás Akadémia küzd a dobogóért

A szezonban harmadszor is Franck Boli góljával nyert a Ferencváros az Újpest ellen, a labda-rúgó NB I. 31. fordulójának der-bijét 15 ezer szurkoló látta a Groupama Arénában. A Puskás Akadémia a Paks legyőzésével harcban van a bronzéremért.

„Fantasztikus hangulatú mérkőzésen sikerült győzni” − nyilatkozta az elefántcsontparti Boli, aki a szezonban harmadszor is a Ferencváros nyerő embere lett az Újpest elleni rangadón. A címvédést az előző fordulóban bebiztosító FTC nem taktikázott, a legerősebb összeállításban lépett pályára. A sok helyzetet kidolgozó és elherdáló Fradi győztes találatát az 53. percben Botka remek jobb oldali beadását követően Boli bevetődve szerezte. „Sikerült jól helyezkednem a beadásnál, s harmadszor is gólt ünnepelni a rangadón. A szünetben edzőnk, Szergej Rebrov azt mondta, hogy játsszunk türelmesen. Korlátozás nélkül visszatérhettek a szurkolok, végre igazi futballünnep volt a stadionban” – nyilatkozta a 26 éves csatár.

A bajnokságban a Ferencváros pályaválasztóként 53 találkozó óta nem talált legyőzőre, ebben az időszakban a 42. győzelmét aratta. Az Újpest két győzelem és két döntetlen után először szenvedett vereséget Predrag Rogan vezetőedző irányításával.

A már biztos második Fehérvár – a Fradi elleni keddi rangadó előtt – úgy kapott ki 2–1-re a nemzetközi kupaindulásért küzdő Mezőkövesdtől, hogy a hazai csapat egy teljes félidőt emberhátrányban futballozott, és a sikert érő gólt a 93. percben szerezte meg. Az újraindulás után ez volt a kövesdiek első győzelme, a bravúrral maradtak a harmadik helyen. Ám azonos pontszámmal állnak a Puskás Akadémiával, amely hazai pályán 3–1-re legyőzte a kiesés elől menekülő Paksot. A ZTE még pénteken legyőzte a Honvédot, s biztosította bennmaradását.

Labdarúgó NB I., 31. forduló: Ferencváros–Újpest 1–0, gólszerző: Boli (53.). Mezőkövesd−Fehérvár 2–1, g.: Beširović (35.), Meszhi (93.), illetve Futács (29.), kiállítva: Neszterov (41., Mezőkövesd). Puskás Akadémia–Paks 3–1, g.: Vaněček (4., 89.), Knežević (43.), illetve Sajbán (55.). ZTE−Bp. Honvéd 2–0, g.: Batik (öngól, 51.), Babati (92.). Kaposvár–Kisvárda 1−2, g.: Bévárdi (35.), ill. Cukalasz (21.), Kovácsréti (45.). A Debrecen–Diósgyőr mérkőzés lapzártánk után fejeződött be.

Az állás: 1. FTC 73, 2. Fehérvár 59, 3. Mezőkövesd 50, 4. Puskás Akadémia 50, 5. ZTE 42, 6. Diósgyőr 41 (30), 7. Bp. Honvéd 41, 8. Kisvárda 38, 9. Újpest 37, 10. Paks 37, 11. Debrecen 32 (30), 12. Kaposvár 14.

Kapcsolódó írásaink