Sport

A decemberi bajnokság lesz az idei nagy záróvizsga

Úszás. Testileg-lelkileg kipihenten folytatta az edzéseket Cseh László

Ugyan már július végén nemzetközi úszóverseny lehet Budapesten, de a koronavírus-járvány miatt márciusban elhalasztott országos bajnokságot csak decemberben rendezik meg, Kaposváron.

A decemberi bajnokság lesz az idei nagy záróvizsga
Cseh László nem kapkod, nyugodt felkészülést tervez a jövő évi tokiói olimpiára
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A Magyar Úszószövetség szakmai vezetése a bajnokság decemberre halasztást azzal indokolta, hogy országszerte vannak olyan műhelyek, ahol előreláthatólag csak ősszel lehet megkezdeni az edzésmunkát, ebben a helyzetben pedig nem lehet elvárni, hogy az ottani úszók fel tudják venni a versenyt a már május óta készülőkkel. A másik fontos szempont a döntés meghozatalakor a költséghatékonyság volt. A koronavírus-járvány nyomán kialakult nehéz gazdasági helyzetben a MÚSZ szem előtt tartotta a szülők és a szakosztályok érdekeit is, hogy a lehető leggazdaságosabban lehessen megoldani a részvételt a versenyeken. Ezért a serdülő és az ifjúsági bajnokságot egy helyen, egy időben rendezik, a rövidpályás országos bajnokság elmarad, a felnőtt ob-ra pedig december közepén kerül sor, Kaposváron. Előreláthatólag tehát alig három hónap lesz csak a 2020-as és a 2021-es országos bajnokság között. Az elmaradt márciusi ob eredetileg az utolsó kvalifikációs verseny lett volna a tokiói olimpia előtt, de mivel az ötkarikás játékokat elhalasztották, így még a jövő márciusi viadalon is lehet szintet úszni.

Cseh László kérdésünkre elmondta, hogy a járvány miatti kényszerszünet alatt kipihente magát, s áprilisban folytathatta a felkészülést a BVSC uszodában. „Az olimpia jövőre halasztása miatt most nem kell kapkodni, van időnk a nyugodt felkészülésre − magyarázta a 34 éves világbajnok. − A júliusi idénynyitó budapesti viadal arra jó lesz, hogy lemérjem a formámat. Mivel az idei világversenyek elmaradnak, ezért a decemberi országos bajnokság fontos vizsga lehet számunkra. Csak nehogy újra halasztani kelljen! Mindenesetre én úgy készülök, hogy indulhassak pályafutásom ötödik olimpiáján, Tokióban.”.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom