Sport

Még soha nem történt ilyen Ronaldóval

Labdarúgás. Maurizio Sarri Juventusa az újrakezdés óta két gól nélküli döntetlent játszott, s elveszítette a kupadöntőt

Negyven esztendő után ismételte meg magát az Olasz Kupa története: 1980 után újra gól nélküli mérkőzés utáni tizenegyespárbajban (4-2) dőlt el a trófea sorsa. Azoknak lett igazuk, akik előzetesen a Napolira tippeltek győztesként.

Még soha nem történt ilyen Ronaldóval
A nápolyi csapat hatodszor nyerte meg az Olasz Kupát, a játékosok nem véletlenül ölelgetik a kapust, Meret a büntetőpárbajban egyet védett, egyet szemmel vert
Fotó: AFP/NurPhoto/Matteo Ciambelli

A három nagy olasz sportnapilap közül a Gazzetta dello Sport Gennaro Gattuso becenevére utalva Coppa Ringhiónak nevezte el a finálét, s figyelmeztet arra: a mostani vereség megnehezíti Maurizio Sarri dolgát a Juventusnál. A Tuttosport nem színezte túl a véleményét: „Napoli-diadal, Sarri-katasztrófa”. A Corriere dello Sport már cizelláltabb: Gattusót dicsérve az „újjászületés kupájának” nevezi a Coppa Italiát.

Egy kupadöntő után a győztes általában boldog és dicséretet kap, a vesztes szomorú és bírálják. A Juve talán a szokásosnál is több negatív véleményt kapott, részben a trófea elvesztése, részben a mutatott, meglehetősen vérszegény játék miatt. Az olasz futball legjobb támadószekciója sem a Milan elleni múlt pénteki elődöntőben, sem a szerdai fináléban, a Napoli ellen nem tudott gólt szerezni, igaz, elsősorban a veterán Gianluigi Buffonnak köszönhetően nem is kapott. Nagyon távolinak tűnik már a koronavírus-járvány miatti leállást megelőző néhány meccs, de tény: a Juventus a legutóbbi négy tétmérkőzéséből hármon nem tudott gólt szerezni, s ez felettébb szokatlan.

Cristiano Ronaldo szinte észrevehetetlen volt, ráadásul csak utolsónak akart (hogy mennybe menjen) büntetőt rúgni. A futballstatisztikákra szakosodott Optának igaza van: most először fordult elő a portugállal hosszú és eredményes klubpályafutása alatt, hogy két egymást követő kupadöntőt is elveszítsen. (A Juve a szezon korábbi részében elveszítette az Olasz Szuperkupát is a Lazio ellen.)

Szombattól immár Olaszország­ban is a bajnokságé a főszerep, a hétvégén a legutóbbi csonka forduló négy mérkőzését játsszák le, majd hétfőtől indul a 27. forduló. A Serie A-ból még nyolc teljes forduló van hátra, ha vasárnap az Inter nem tud nyerni a Sampdoria ellen, nyilvánvalóan csak „kétlovas” verseny lesz a díjért. Egyelőre a Juve vezet (63 pont), a Lazio (62) előtt, az egy mérkőzéssel kevesebbet játszott milánói fekete–kékeknek 54 pontjuk van.

Egy jó apa még a gól után is a gyerekeire gondol


A Barcelona még kedd este 2–0-ra nyert a spanyol La Ligában a Leganés ellen, Lionel Messi tizenegyesből rúgott góljának is köszönhetően. Az újrakezdést új frizurával is ünneplő szupersztár a saját honlapján magya­rázta el híveinek, miért merevedik meg a gólt ünnepelve, bal kezét a csípőjére téve, a kinyújtott jobbal a távolba mutatva. Mint kiderült, a profi pályafutása 699. góljánál tartó Messi a három gyermekének akart kedveskedni, egy olyan karaktert imitálva, amellyel együtt szoktak játszani. A Barcelona legközelebb ma játszik, mégpedig a harmadik helyen álló Sevilla otthonában. Messi ott szerezheti meg mérföldkőnek számító hétszázadik gólját.
(AD)

Kapcsolódó írásaink

Dicsőséges tavaszi hadjárat

ĀLabdarúgás. Brémai győzelmével a Hansi Flick irányította Bayern München bebiztosította a sorozatban nyolcadik elsőségét a Bundesligában