Sport

Benedek Tiborról neveznék el a Duna Arénát

A Nemzeti Sport azt kezdeményezi, hogy a csütörtökön elhunyt Benedek Tibor nevét vegye fel a 2017-es vizes világbajnokságra épített Duna Aréna.

Benedek Tiborról neveznék el a Duna Arénát
A háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tibor méltó névadója lenne a Duna Arénának
Fotó: AFP

A Nemzeti Sport Online-on megjelent közlemény szerint a háromszoros olimpiai bajnok - aki hosszan tartó súlyos betegség után, életének 48. évében hunyt el - a legtöbb magyar olimpiai bajnokkal büszkélkedő sportág, a vízilabda egyik legnagyobb egyénisége volt.

„Megérdemli az emléke, hogy méltóképpen tisztelegjünk előtte. A csütörtök esti mécsesgyújtás a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda, Benedek Tibor második otthona előtt ilyen tisztelgés volt. Ezrek zarándokoltak el a hajnalban elhunyt háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó portréjához. A sor vége a Margit hídnál kanyargott. A nagyrészt spontán esemény a szervezők szándékától függetlenül önálló életre kelt, nemzetegyesítő aktussá nemesedett” - olvasható az Origo levelében.

A közlemény kiemeli, az ország jeles uszodái legendás sportemberek, úszók, vízilabdázók nevét viselik.

„Benedek Tibor egyiküknél sem volt kisebb sportember. Ha valaki méltó névadónak, akkor az ő” - írták.

Kapcsolódó írásaink

Elhunyt Benedek Tibor

ĀA háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázót 47 évesen hosszú ideje tartó, súlyos betegsége győzte le - Este gyertyás megemlékezést tartottak a Hajós Uszodánál - Orbán Viktor is elbúcsúzott a kiváló sportembertől