Sport

A sportvilág azért szurkol, hogy ne legyen Tokió új kormányzója Jamamoto Taro

Veszélyben a jövő évi olimpia

A tokiói prefektúra kormányzói posztjára pályázó Jamamoto Taro (képünkön) kilátásba helyezte, hogy nem lesz olimpia a japán fővárosban, ha ő győz a júliusi választáson.

A sportvilág azért szurkol, hogy ne legyen Tokió új kormányzója Jamamoto Taro
Jamamoto Taro
Fotó: AFP

Az ellenzéki pártvezető, aki színészből lett parlamenti képviselő, hétfői sajtótájékoztatóján közölte, hogy harcba száll a kormányzói tisztért. Programjának fő pontjaként pedig azt jelentette be, hogy sikere esetén törli az ez évről 2021 nyarára halasztott ötkarikás játékokat. „Tekintettel a koronavírusos világhelyzetre a játékokat jövőre nem lehet megtartani. Győzelmem esetén az olimpia visszavonását fogom követelni” – fogalmazott. A választásokat július 5-én tartják, és a sportvilág azért szurkol, hogy a jelenleg hivatalban levő Koike Juriko – aki élvezi a kormányzó Liberális Demokrata Párt támogatását – nyerje a választást. A pandémia miatt áthelyezett olimpiát a tervek szerint 2021. július 23. és augusztus 8. között rendezik.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom